Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.11.2019 16:39

Тримайте зброю проти корупціонерів!

Директор Фонду Інновацій та Розвитку-Україна, публіцист, професійний коуч з особистісного розвитку

Перша краудсорсингова платформа розслідувань корупції WikiInvestigation випустила черговий реліз.

Час поговорити про те, що нового з’явилось на платформі та як працює основний інструмент громадськості у боротьбі з корупцією. 

Платформа краудсорсингових розслідувань WikiInvestigation.org створена для спільних розслідувань корупції професіональних розслідувачів та громадських детективів. Це єдина унікальна платформа, через яку ви можете притиснути до стіни корупціонера. 

Як це зробити? 

Для цього достатньо зареєструватися на платформі та починати діяти.

Ви можете самостійно опублікувати на платформі підозру про корупційне правопорушення або долучитися до розслідування на основі вже опублікованої підозри - для цього досить в коментарях або у меседжері повідомити автору підозри про факти, що вам відомі з приводу даної підозри, або власні міркування з приводу проведення розслідування - на що краще звернути увагу. 

Тут варто наголосити, що ви можете не турбуватися з приводу того, що вам, можливо, не вистачає певних знань щодо розслідувань фактів корупції. Команда проекту WikiInvestigation потурбувалася про все, щоб вам було зручно розслідувати корупцію прямо на дивані зі смартфоном у руках та звісно через платформу краудсорсингових розслідувань. 

Ви можете пройти вишкільний курс громадського детектива через Школу детектива та прочитати все про методи та інструменти проведення розслідувань корупції у спеціальному розділі. Принципи роботи платформи описані у FAQ

Під час останнього релізу на платформу доданий такий функціонал:

- месенджер (закритий і відкритий чати);

- можливість авторизуватися на платформі;

- можливість підписати на користувача;

- Школа громадського детектива;

- модуль для викривачів корупції.

При цьому команда проекту та наші грузинські розробники намагалися зробити платформу дуже френдлі для своїх користувачів.

На самій платформі ви можете опублікувати як підозру, так і готове розслідування, а також дати завдання або поставити запитання інших користувачам, якщо вам потрібна допомога у проведенні розслідування.

На платформі є як досвідчені журналісти-розслідувачі, так і початківці, яким цікаво проводити розслідування самим або долучатися до розслідувань і допомагати професіоналам.

Серед професіоналів, що є на платформі, зокрема, “Наші гроші.Львів”, Харківський антикорупційний центр, Любов Величко з Texty.org.ua, Іван Верстюк з “Новое время” тощо.

Якщо говорити про популярність платформи, то на сьогодні платформа має майже 1500 зареєстрованих користувачів. Кількість унікальних хостів за рік роботи платформи - майже 60 000.

За цей час проведено майже 125 розслідувань, що складаються з понад 5 тисяч кейсів. Наприклад, в одному розліуванню щодо завищення цін на харчі в закладах освіти містяться майже 200 кейсів, а в одному розслідуванню щодо фактів неподання декларацій депутатами місцевих рад - кількість таких кейсів доходить до 2 000. 

Завдяки інноваційній платформі професіональні розслідувачі корупції можуть 24/7/365 користуватися безмежними можливостями безмежного крауду!

WikiInvestigation – це проект, створений для того, щоб об’єднати зусилля громадськості та протидіяти корупції шляхом спільного виявлення та розслідування корупційних схем.

Проект WikiInvestigation реалізує Фонд Інновацій та Розвитку за фінансової підтримки Європейського Союзу у п’яти пілотних містах: Харків, Одеса, Дніпро, Чернівці та Житомир і розслідує корупцію у таких сферах: освіта, медицина, екологія та природні ресурси, соціальна сфера та кримінальна юстиція.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]