Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.03.2021 07:23

Співбесіда в компанії

Нейрокоуч, засновник консалтингової компанії Medical Business Expert

На що звертають увагу власники компанії та власне, на що важливо звертати увагу

На сьогоднішній день є досить багато компаній, які допомагають у підборі працівників. Проте, який саме працівник потрібен в компанії: фахівець чи той хто бажає навчатися та розвиватися в команді?

Професійних якостей на сьогодні недостатньо для ефективної співпраці. І все частіше можна зустріти таку тенденцію, що людина, яка зацікавлена у пошуку роботи прагне знайти місце, де є можливість розвиватися та працювати в команді. Тим паче, що зараз не лише роботодавці зацікавлені у довгострокових відносинах, а й кандидати на вакансії. Тому й намагаються обидві сторони побачити привабливі для себе перспективи.

Один мій друг, працівник ІТ компанії та мій особистий коуч поділилась однією досить вдалою, на мій погляд, практикою підбору персоналу. Отже, вони не беруть одразу фахівця з великим досвідом. Головне, щоб людина була з людськими якостями й вмінням працювати у команді. Далі вони не намагаються перевірити професійні навички людини, а власне знайомлять з усіма внутрішніми аспектами у неформальній атмосфері. Все це відбувається протягом одного місяця. В такому разі, новачок зрозуміє для себе: чи зможе він жити та працювати у команді, чи підходить йому культура та мікроклімат компанії. Бо ж важливо вміти не лише працювати, а й співпрацювати.

В свою чергу, у нашу команду ми також беремо працівників за їх людські якості. Даємо їм самим можливість вибирати. У нашому мікрокліматі є віра у те, що людина під впливом соціального нейромедіатора та гормону щастя — Окситоцину здатна співпрацювати та довіряти. Атмосфера в колективі впливає на продуктивність та бажання залишатися й розвиватися у компанії. Так, це, звичайно, власний досвід, але завдяки такому досвіду я маю можливість залишати своїх працівників на місці та не мати плинності кадрів. І далі, лише як збільшується команда, ми збільшуємо свої масштаби.

Якщо ви часто отримуєте повідомлення з проханням: «Чи можна працювати у вашій команді?», знайте - це сигнал. Сигнал того, що ви робите все правильно і лідер в компанії має правильну позицію. А досвід не важливий. Адже людину легше навчити або перевчити, чим взяти професіонала з його умовами. Але все залежить від бажання людини. Під час співбесіди ви уже можете зрозуміти: чи є бажання в кандидата навчатися та розвиватися, а можливо й перевчатися.

Важливо зрозуміти: на що готова людина піти заради цієї роботи та чи має бажання йти у напрямку розвитку. І не забути розповісти хоч трошки про культуру компанії. Адже важливо, щоб вибрали вас, а не ви. Бо саме тоді людина буде дорожити своїм вибором — компанією та командою. І все робити заради того, щоб працювати у цій компанії. Пам'ятаємо, що ми співпрацюємо з людьми, тому й приділяємо неабияку увагу саме людському фактору. Тоді й робочі процеси будуть злагоджені.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]