Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2021 08:01

Що краще – зірка в команді чи зіркова команда?

Нейрокоуч, засновник консалтингової компанії Medical Business Expert

Сьогодні особистим якостям працівника приділяють неабияку увагу, бо плинність кадрів виходить занадто дорого

Час та увага – найдорожчі ресурси.

Що важливіше професіоналізм чи особисті якості людини, яку власник бізнесу бере в команду? З одного боку, компанія зацікавлена в результативних кандидатах, бо від цього залежить прибуток. А с другого: навіть вкрай важливий спеціаліст обійдеться дуже дорого, якщо стане забирати багато уваги. Час та увага власника бізнесу – найдорожчі ресурси, тож їх витрачають вкрай обережно.

Хороша людина – це професія.

Мати в команді професіоналів та підтримувати топових працівників досить корисно компанії. Бо вони беруть на себе багато відповідальності та приносять гарні показники за результатами. А з іншої сторони – такі люди доволі таки вимогливі та часто диктують свої правила та умови власнику. Проте заради фінансової вигоди з ними йдуть на компроміс, а іноді й закривають очі на деякі речі, які йдуть всупереч поглядам роботодавця. Але згодом ми бачимо, що такі конфлікті топові працівники витягають з компанії свої інтереси та ростуть самостійно незалежно від командних пріоритетів. Тому все частіше рекомендовано власникам бізнесу звертати увагу на особисті якості та характер людини, з якою планується співпраця.

Зіркова команда створить конкуренцію зірці.

Роботодавці борються за найкваліфікованіших працівників та таланти. Проте питання: що краще зірка в команді чи зіркова команда? Тільки подумайте: хто скоріш піде на кращі умови до конкурентів? Професіоналу потрібно постійно створювати певні умови та підлаштовуватися під нього. Але подивимось на приклад спортсменів: поодинокі та командні види. Дуже результативна, неперевершена гімнастка працює виключно на своїх ресурсах. І як тільки виснажиться, або щось трапляється, зникає і разом з нею ставиться крапка на бренді. Одинокі спортсмени тимчасове явище, чого не скажеш про команду. Футболісти зацікавлені в перемозі, підтримують один одного та підміняють у разі потреби. Якщо хто із них і вийде із команди через обставини, всі напрацювання та досягнення все одно залишаються компанії.

Власник задає тон та співпрацює з командою, а не навпаки.

В команді завжди є лідер формальний або неформальний, який створює умови співпраці. Він знає сильні та слабкі сторони колег та вміє віртуозно об'єднувати різних людей навколо результату. Створювати сприятливі умови для команди під час процесу виконання поставлених завдань. І це нелегка справа, бо компанії вкрай потрібні люди з різними інтересами та парадигмою. Бо завдяки тому, що у кожного є особливі бачення, інтереси, таланти, бізнес отримує потужний потенціал з ресурсів працівників. Вони підходять до досягнення спільної мети зі своєї сторони, впливаючи на розв’язання задач або перешкод. Головне, щоб власник умів прислуховуватися та направляти таланти, ідеї, пропозиції у спільне русло. Колеги доповнюють друг друга, а іноді демонструють ефективні підходи, які не приходили на думку керівнику, Тож, спостерігаючи за співробітниками та маючи з ними добрі стосунки, зберігаючи лідерські позиції, власник отримує злагоджену команду, яка приносить спільну користь.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]