Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.01.2021 14:01

ТОП-5 правил керування саморозвиваючою компанією

Нейрокоуч, засновник консалтингової компанії Medical Business Expert

Саморозвиваюча компанія (бізнес, підприємство), де кожен співробітник замотивований найякісніше виконувати роботу та мати свою особисту зону відповідальності – мрія будь-якого власника.

Проте мало хто спочатку вірить в те, що це можливо, не знаючи, що дійсно є інструменти управління командою, які призводять до саме такого результату. Але спочатку важливо усвідомити та виявити причину: чому саме не вдається прийти до такої мети? Адже не кожен власник здатен одразу зізнатися самому собі, що насамперед  саме йому не вдається організувати команду і керувати таким чином, щоб кожен зміг реалізуватися та розвиватися. Важливо мати чітке бачення як створити потрібну для цього атмосферу та організувати процеси таким чином, щоб колеги відчули себе причетними до спільної справи.

Засоби створення саморозвиваючої компанії.

Щоб створити компанію, в якій кожен має зону відповідальності та вболіває за якість, креативить та приймає рішення для покращення процесу своєї роботи важливо дотримуватися ТОП -  5 основних правил. Погодьтесь, що саме від того, як людина відчуває себе на роботі, з яким настроєм її виконує залежить розвиток компанії взагалі.  

ТОП- 5 правил для створення саморозвиваючої компанії

1. Потрібен  лідер в компанії - це той хто створює умови та атмосферу для розвитку кожного працівника, де на першому місці переважає довіра і визнання. Насамперед – це власник бізнесу, або топ-керівник.

2. Обов'язково розвиток неформальної атмосфери спілкування та генерування ідей.

Неформальна атмосфера - це клімат в компанії, де колеги відчувають себе захищеними та потрібними. Створення  відчуття домашньої атмосфери, завдяки чому виробляється в організмі людини гормон окситоцин. Він є соціальним, бо створює умови в колективі, які утримують команду та клієнтів. Бо хто ж захоче втратити відносини з компанією, яка стала майже родиною?

3. Власник не завжди повинен управляти, наприклад, якщо він талановитий лікар, то краще займатися лікарською справою. Проте він може співпрацювати з командою, передав  керування  тій людині, яка має до цього особисті якості та хист.

Власник або управляючий відіграє роль модератора, на зборах або обговоренні, він вислуховує, коректує, володіє технікою задавання запитань так, щоб команда сама активно приймала рішення в певних задачах.

4. Управляючий повинен постійно створювати тренінги або вміти їх підбирати під запит та цілі команди для її розвитку та набуття актуальних знань.

Найуспішніші компанії кремнієвої долини постійно розвиваються з коучем, який працює з власником компанії або топ-менеджером для того, щоб він вмів створювати певну атмосферу в команді.

5. Формування довіри дозволяє вести конструктивні та плідні діалоги.

Наприклад, коли ви цікавитесь життям колег, придаєте значення їхнім інтересам, показуєте, що готові прислухатися до точки зору кожного, то формується довірлива атмосфера. Таким чином формується конструктивна розмова в обговоренні важливих та стратегічних задач.

Запам'ятайте: конструктивний діалог неможливо вести без довіри. Всі члени команди повинні бути почуті, а кожен працівник отримати визнання. Через цей засіб комунікації та поводження з персоналом підіймаємо у співробітників гормон серотонін, який здатен дати відчуття потрібності (важності). Саме так формуються сильні команди, бо всі знають, що вони впливають на спільний результат і їх внесок помітний.

Тож, неважливо наскільки власник контролює фінанси чи має гарні стратегічні плани або маркетинг, бо без лідера і команди все це не має сенсу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]