Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.08.2015 09:50

Виборча кампанія як тест на порядність

Журналіст, телеведуча

Як пережиту цю виборчу кампанію з найменшими втратами?

Інформація написана на замітку для чесних лідерів осередків та кандидатів, які братимуть участь у місцевих виборах 25 жовтня.

В яких умовах нині чесні лідери осередків?

Керівники політичних організацій формують команди в ради різних рівнів, і вже менше як за місяць ми зможемо оцінити якість цих команд.

Ця кампанія місцевих виборів навмисне проводиться в найкоротші терміни. Лідери осередеків, навіть якщо  й хочуть, не мають часу на повноцінне якісне формування команд, перевірку людей, які бажають представляти громаду в радах.

У свою чергу і виборці, навіть політично свідомі, не матимуть часу особливо цікавитися інформацією про кандидада.

За короткий термін громадянам намагатимуться швидко подати інформацію під соусом вигідним навіть не лише конкретно одній партії. Ймовірно, кандидати будуть погоджені кількома політичними силами.

Тому факт - нині добросовісність кампанії та формування команди покладена саме на керівництво партій. Отож, політичне заробітчанство залежитиме від тих, хто формує списки кандидатів на вибори. Саме цим людям в майбутньому варто буде ставити запитання, які виникатимуть під час голосування в радах нового скликання.

Що треба знати чесним кандидатам та чесним лідерам осередків?

Громадським активістам, які дійсно вболівають за долю міста, не раджу кидатися у вир з головою до найрейтинговіших партій. Це і є головною метою цього закону – утримати владу та не допустити до рад нові демократичні сили, а розумних людей змусити бігати за партіями. Якщо щось піде не так, то вже є розмови про позачергові вибори через 2 роки.

Наведу визначальні фактори у прийнятті рішення щодо участі з тією чи іншою командою у виборах, бо це є реально проблемою.

Раджу учасникам політичної гонки врахувати список кандидатів, з якими ви будете висунуті по багатомандатному округу - досягнення, авторитет, порядність цих людей.  Згодом з ними ви сидітимете у фракції. 

Особливо важливо звернути увагу на партійні погляди щодо розбудови міста. Яка позиція осередку щодо ОСББ та ЖЕКів, підтримки комунального транспорту чи приватних перевізників, приватизації чи комунальної форми власності, залучення інвестицій і таке інше.

Важливе і розділення поглядів партії, спікерів, лідерів. Принаймні, це не має бути тягарем.

Хоча сам Закон змушує обирати партію, а не бути ідейним сповідником її. Закон сам диктує та штовхає на те, що партію необхідно одягнути як вишуканий дорогий костюм для тусівки "в елітному середовищі", а потім замінити його на інший, новішого сезону.

Висновок

Якщо ці речі не турбують чи лідера осередку, чи самого кандидата, то, швидше від усього, таких політиків не турбує нічого, крім власних амбіцій та бажання дорватися до влади. Якщо немає позицій та поглядів щодо стратегічних питань, - це варто розцінювати як зраду населеному пункту.? Виборці матимуть змогу про це поцікавитися у кандидатів, а не зачаруватися від гарних гасел та "гречки".

І нарешті, жити після революції - це застосовувати нові підходи у формуванні списків та мати принципи.  Є межа терпіння та межа компромісів.

Думаю, вже не оминути суспільного гніву за кілька місяців. Тоді недобросовісні кандидати і задумаються про те, навіщо я “тут, в раді, мене звинувачують у всіх бідах - за холод, за голод, за війну”.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]