Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.11.2015 12:38

Безвізовий режим: друга спроба

Журналіст, громадський діяч

Cкладається враження, що політики навмисно використовують, у своїх вузькопартійних ціля, бажання громадян безперешкодно відвідувати усі країни Євросоюзу.

Сьогодні депутати спробують проголосувати пакет законопроектів, що є умовою для безвізового режиму із країнами ЄС.  5 листопада, Верховна Рада спромоглася прийняти лише 2 із 13-ти законопроектів: у першому читанні було прийнято закон «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території України» та в другому читанні закон «Про зовнішню трудову міграцію».

Проект Закону про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів нардепи провалили так само, як і законопроект «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні».

 Сьогодні їх спробують розглянути повторно. І знову цейтнот. Комітети не встигають розглянути подані Урядом законопроекти, а окремі депутати зривають засідання комітетів. І це при тому, що ці законопроекти були включені до Коаліційної угоди, а ВР півтори місяці «байдикувала» бо партії займалися місцевими виборами!

Щоб працювати планово і давати можливість обговорювати законопроекти громадськістю, влада за звичкою намагається проштовхнути через парламент «кота у мішку» і, бажано, без обговорення!

Загалом, складається враження, що політики навмисно використовують, у своїх вузько партійних цілях, бажання громадян безперешкодно відвідувати усі країни Євросоюзу. А Уряд намагається проштовхнути через ВР незрозумілі для суспільства норми, які подекуди не мають ніякого відношення до боротьби з корупцією, проте можуть нести загрозу демократії та свободі слова в Україні. Чимала частина депутатського корпусу взагалі не в стані за щось проголосувати, бо не бачить в цьому ніякої вигоди.

І усе це відбувається під гаслами євроінтеграції!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]