Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.11.2015 12:38

Безвізовий режим: друга спроба

Журналіст, громадський діяч

Cкладається враження, що політики навмисно використовують, у своїх вузькопартійних ціля, бажання громадян безперешкодно відвідувати усі країни Євросоюзу.

Сьогодні депутати спробують проголосувати пакетзаконопроектів, що є умовою для безвізового режиму із країнами ЄС. 5листопада, Верховна Рада спромоглася прийняти лише 2 із 13-ти законопроектів:у першому читанні було прийнято закон «Про внесення змін до Цивільногопроцесуального кодексу України щодо встановлення факту народження або смерті натимчасово окупованій території України» та в другому читанні закон «Прозовнішню трудову міграцію».

Проект Закону про Національнеагентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами,одержаними від корупційних та інших злочинів нардепи провалили так само,як і законопроект «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексуУкраїни щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усуненнякорупційних ризиків при його застосуванні».

 Сьогодні їх спробують розглянути повторно. Ізнову цейтнот. Комітети не встигають розглянути подані Урядом законопроекти, аокремі депутати зривають засідання комітетів. І це при тому, що цізаконопроекти були включені до Коаліційної угоди, а ВР півтори місяці «байдикувала»бо партії займалися місцевими виборами!

Щоб працювати планово і даватиможливість обговорювати законопроекти громадськістю, влада за звичкоюнамагається проштовхнути через парламент «кота у мішку» і, бажано, без обговорення!

Загалом, складається враження, що політикинавмисно використовують, у своїх вузько партійних цілях, бажання громадян безперешкодно відвідувати усі країни Євросоюзу.А Уряд намагаєтьсяпроштовхнути через ВР незрозумілі для суспільства норми, які подекуди не маютьніякого відношення до боротьби з корупцією, проте можуть нести загрозудемократії та свободі слова в Україні. Чимала частина депутатського корпусу взагаліне в стані за щось проголосувати, боне бачить в цьому ніякої вигоди.

І усе це відбувається під гасламиєвроінтеграції!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи