Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.08.2015 16:29

Ні миру, ні війни

Журналіст, громадський діяч

Єдина європейська країна, якій нав’язували Конституцію ззовні, це була Німеччина після капітуляції у ІІ світовій війні. Але ж Україна поки не капітулювала?!

Вже більше року на сході України війна, проливаєтьсяукраїнська кров…а вище керівництво держави продовжує «гратися» у перемир’я. 

Складається враження, що владі байдуже, що люди гинуть за нашу з вами незалежність. Вона продовжує працюватина догоду іноземним лідерам і їм байдуже, що в результаті збройногопротистояння на сході України,  6832 вже загинулиі 17087 осіб отримали поранення (про це йдетьсяу звіті Організації Об’єднаних Націй (ООН). Починаючи з середини квітня2014-го по 27 липня 2015 року). І це попри те, що постійно відбуваютьсяпереговори, збираються контактні групи, на Сході працює місія ОБСЄ і постійно відбуваються домовленості про мирне врегулюванняконфлікту на Донбасі, але віз і нині там.

Вчора  у Берліні відбулася тристороння зустрічПрезидента України з лідерами Німеччини таФранції. Згідно з їхніми заявами на підсумковій прес-конференції,на зустрічі обговорювалися питання виборів на Донбасі, формату подальшихконтактів і дотримання Мінських угод, а також імплементації угоди про асоціацію.Наскільки ситуація є серйозною і чому у День незалежності України проводиласятака зустріч,  ми можемо лишездогадуватися.

Складається враження , що немає єдиногобачення за яким маршрутом рухатися далі, немає чіткого алгоритму. Більше того, Українав будь-якому разі «залишиться з носом». Якщо ми не виконуємо досягнуті домовленості, ми даємо формальні підстави Росії і її бойовикам вести військові дії. Якщо мидотримуємося - ми руйнуємо свою державу зсередини.

Більшість експертів наполягаютьна зміні формату переговорів. А президент Польщі вважає доцільною участь у переговорах США, ЄС  та країн-сусідів України.

Українська влада незрозумілочому, але досі «тримається» нормандського формату.  Але ми пам’ятаємо 1994  рік, коли  в рамках Будапештського меморандуму,  Україна відмовилася від ядерної зброї, а РФ,США та Британія стали гарантами нашої безпеки.  То ж, ось хто має сидіти за столом переговорівпро відновлення територіальної цілісності України!

Більшетого,  українські можновладці хочутьзмінити Основний Закон України на вимогу третіх сторін. Упродовж  останніх19 років  нашу Конституцію змінювали вже 5 разів, причому кожна влада намагалася«підлаштувати» її під себе в такий спосіб, щоб не дати можливості народуУкраїни реалізувати своє право на владу.

Історія пам’ятає все. Єдина європейськакраїна, якій  нав’язували Конституціюззовні, це була Німеччина після капітуляції у ІІ світовій війні. Але ж Українапоки не капітулювала?!

У конституційному процесінаша влада теж «оригінальна». Замість того, щоб винести конституційні новели навсеукраїнський референдум, як це роблять демократичні країни, наші можновладці категоричнопроти проведення референдуму. Але для них рішення Венеціанської комісії, «Нормандськоїчетвірки» і нобелівських лауреатів є важливішими за рішення народу України.

Отже, 31 серпня 2015 року, можестати днем «зради». Адже саме у цей день депутати українського парламенту зберуться на позачергове засідання іспробують прийняти зміни до Конституції у першому читанні.

Шановні народніобранці, поки ще є час,подумайте, для кого ви пишете Конституцію України?

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи