Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.03.2015 13:26

Політичне рабство. Або як з депутатів хочуть зробити рабів!

Журналіст, громадський діяч

Контролювати і відкликати депутатів має мати право той, хто його обрав, а не партійні вожді! Втім, подивимося, як активно будуть нинішні депутати одягати партійне кріпацьке ярмо на свою шию!

19 березня може статиДнем політичного рабства в Україні. Сьогодні парламентарі мають визначитисякому вони служитимуть: виборцям чи партійним босам. І справа навіть не у блокуванні законупро "Укрнафту".

У парламент внесеноініціативу голови Верховної Ради В. Гройсмана щодо обмеження переходівдепутатів з фракції у фракцію. Законопроект передбачає внесення змін доРегламенту Верховної Ради України  таЗакону України «Про комітети Верховної Ради України». Політична міграція єганебним явищем українського політикуму, проте її потрібно позбуватися не череззакріпачення депутатів, а через посилення відповідальності депутатів передвиборцем.

Автор цього законопроектухоче «удосконалити умови формування депутатських фракцій (депутатських груп)відповідно до вимог Конституції України; уточнити процедури відкликання членівкомітетів парламенту з огляду на його фракційне структурування; удосконалитимеханізми, пов’язаних з підтриманням дисципліни на пленарних засіданняхВерховної Ради України». А насправді ж, пан Гройсман хоче обмежити свободудепутатського мандату. 

Судіть самі, народнийдепутат тепер має бути тільки у фракції, яка належить до політичної партії, щовисунула його кандидатом у депутати. В іншому випадку - у разі  невходження народного  депутата,  обраного від політичної партії, до складу депутатської фракції цієї політичноїпартії, або виходу народного депутата зі складу такої фракції його повноваженняприпиняються достроково за рішенням вищого керівного органу відповідноїполітичної партії.  І це не зважаючи нате, що депутат має статус  НАРОДного , авідповідно до Закону України «Про статус народного депутата України» - народнийдепутат України  є представникомУкраїнського народу у Верховній Раді України і уповноважений ним протягомстроку депутатських повноважень здійснювати повноваження, передбаченіКонституцією України та законами України.  Бажання закріпачити депутатів і  встановити залежність народних депутатів відполітичних партій виникає постійно. Такі намагання були за часів  Кучми і Медведчука, Тимошенко і Януковича.  Ну дуже вже хочеться спонсорам партій, щобдепутат був остаточно незалежним від свого виборця! Щоб служив лише партійним босамі спонсорам.

Варто уже було б звернутиувагу і на виборця, який привів нинішніх посадовців і депутатів до влади і давїм право формувати органи влади.  А таквиглядає, що попри постійні запевнення у  турботі про людей, на практиці партійні вожді, всупереч КонституціїУкраїни,  намагаються максимально усунутивиборця від управління Державою.

Контролювати і відкликатидепутатів має мати право той, хто його обрав, а не партійні вожді! Втім,подивимося, як активно будуть нинішні депутати одягати партійне кріпацьке ярмона свою шию!

Далі буде…

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи