Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.07.2019 11:38

30% прогулів – позбавлення мандата! Та інші способи підвищення ефективності ВРУ

Міністр екології та природних ресурсів України (2014-2015)

Уже кілька років, і зокрема, під час президентської кампанії, я просував ідею, яку нарешті висловив Дмитро Разумков.

Дуже приємно, що нова політична команда має намір нарешті втілити в життя мою ініціативу щодо підвищення ефективності роботи Верховної Ради. Уже кілька років, і зокрема, під час президентської кампанії, я просував ідею, яку нарешті висловив Дмитро Разумков - якщо депутат пропустив 30% пленарних засідань – він автоматично позбавляється повноважень. Дуже важливо, щоб це була норма прямої дії, яка не потребує будь-яких додаткових рішень депутатів чи Секретаріату ВР.

У мене є ще кілька ідей, як підвищити ефективність роботи Парламенту! Наприклад, позбавляти повноважень треба і за пропуск засідань профільних комітетів, а також за умисне неголосування. Переконаний, голосувати - це безпосередня робота депутата. Якщо депутат був присутнім, але не проголосував за 30% з питань, які ставилися на голосування з будь-яких причин – також автоматично позбавляєшся мандата.

Корисним нововведенням стала б система особистої ідентифікації депутатів: сенсорна кнопка (по відбитку пальця) або/та FaceID: спочатку сканується обличчя, а вже після активується кнопка голосування – скористатися чужою карткою вже не вийде. І тоді, по-перше, буде дисципліна а, по-друге, депутати, які прийшли і думають, що все залишиться по-старому, і вони зможуть віддати свою картку "штатному партійному" кнопкодаву, напевно, швидко підуть з Парламенту за "власним бажанням".

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]