Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.06.2019 14:15

Водолази-ліквідатори аварії на ЧАЕС стали Героями України - час перевірити інших

Міністр екології та природних ресурсів України (2014-2015)

Зірки Героя мають отримувати люди лише за геройські вчинки та видатні заслуги на благо країни, а не за вигадані, нікому не відомі, досягнення.

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання "Герой України" трьом водолазам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Думаю, зірки Героя мають отримувати люди лише за геройські вчинки та видатні заслуги на благо країни, а не за вигадані, нікому не відомі досягнення.

Світлина від Igor Shevchenko.

Наприклад, серед дійсно достойних – космонавт Леонід Каденюк, академік Борис Патон, льотчик-випробувач Олександр Галуненко, учений-кардіохірург Генадій Книшов та інші видатні українці. Ці люди ризикували власним життям, робили наукові відкриття, знаходили інноваційні способи рятування тисяч життів простих громадян - тому заслуговують на нагороду.

Однак, я думаю, варто перевірити людей, які отримали це звання раніше: кого з них нагородили незаслужено, а кого - за гроші. Ще 10 років тому були інциденти, коли стало відомо, що звання «Героя» можна купити за кількасот тисяч доларів. І дуже прикро, що визнання у нашій державі продається, а українці, до речі, із власних податків фінансують пенсії не тих людей, які почесно заслужили відзнаку.

Чи заслуговує на таку нагороду, наприклад, Юхим Звягільський - власник найбільшої донецької шахти, яка кілька років ставила рекорди за кількістю загиблих шахтарів? А батько екс-президента Олексій Порошенко - хтось взагалі знає, за які заслуги у розвитку агропромислового комплексу він отримав звання "Героя України"?

Звичайно, дуже сумно, що нагороди Олексій Ананенко, Валерій Беспалов та Борис Баранов отримали лише після того, як британський серіал привернув увагу всього світу до Чорнобильської трагедії, однак, можливо, це і змусить замислитися владу над тим, чи достойних людей ми називаємо «Героями України»?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]