Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.09.2020 15:23

Чітко визначена поштова адреса

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Знову про наслідки махінацій з територіальною юрисдикцією судів у кримінальному процесі.

Вітер, посіяний  колегією суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Кравченка С.І., Білик Н.В., Остапук В.І., потихеньку посилюється, тому Верховний Суд намагається уникнути бурі.

Згадана колегія чи то умисно, чи то з необережності зробила подарунок хитрунам з ДБР, які чомусь дуже полюбляють Печерський суд. Ухвалою  від 22.04.2020 року (провадження №51-1901впс20) Кравченко С.І., Білик Н.В., Остапук В.І.,  проігнорували внесені у 2018 році до КПК зміни і  висловили наступну позицію: територіальна підсудність визначається за місцем знаходження (реєстрації) відповідного державного органу, який є юридичною особою та в складі якого знаходиться слідчий підрозділ.

Карколомна ухвала, хоч і   дуже подобається  декому у ДБР,  перевертає з ніг на голову всю судову практику попередніх років!

Справа в тому, що у Національній поліції  юридичними особами є тільки головні управління  в столиці та областях!

А клопотання слідчих національної поліції розглядались і розглядаються судами за фактичним місцезнаходженням слідчих підрозділів!

Судді, зрозумівши яку “підставу” влаштували їм “верховні” колеги спільно з ДБР,  почали бити на сполох.

І тепер Верховний Суд намагається погасити пожежу  і пояснити, чому стосовно слідчих органів ДБР норми КПК слід розуміти інакше, ніж коли мова йде про інші органи досудового розслідування.

Публікую матеріали, надані Головою Дніпровського суду міста Києва (за що велика подяка!).

Читачі самі можуть оцінити написане  шановним Головою Касаційного кримінального суду.

Мені особливо подобається пасаж про те, що “відділи поліції мають чітко визначену поштову адресу”.

Зауважу, Державне бюро розслідувань має не менш чітко визначену поштову адресу: вул. Симона Петлюри, буд. 15, м. Київ, 01032.

І це Шевченківський район столиці.

А зазначена ЄДР адреса (01008, місто Київ, ВУЛИЦЯ МИХАЙЛА ГРУШЕВСЬКОГО, будинок 12/2) - липа. ДБР там не знаходиться і ніколи не знаходилося.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]