Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.02.2021 12:32

Кому писати для Instagram та Facebook: власнику чи SMM-копірайтеру?

Копірайтерка-маркетологиня та редактор за сумісництвом

Делегували візуальну частину, розповіді й рекламу спеціалісту, а з текстами біда? Не пишуться, а треба? Гайда міркувати!

Узагалі соціальний маркетинг передбачає аж 3 типи створення унікального текстового контенту, де:

- власник-писака, який самостійно підбирає тему, описує її та представляє публіці;

- власник-економіст власного часу, який “віддав” обов’язок створення контент-плану окремому автору з можливістю схвалення матеріалу;

- власник-товариш у співпраці з копірайтером-маркетологом створюють  контент-стратегію, розробляють план виходу публікацій та їх теми, формують тези.

В останньому випадку текстовик користується напрацьованим та з їх “фундаменту” прописує дописи й решту рядків. Іноді цим може займатися й сам замовник. Такий тип роботи я б назвала консультаційною підтримкою. 

Особисті блоги, комерційні сторінки та акаунти-каталоги - завжди проблематично, бо публікації треба, а матеріал тільки “в процесі”. 

Що стосується комфорту в роботі для обох сторін, то ідеальним вважають перший варіант. Так, тоді перед фоловерами постає істинний керівник, менеджер чи хто б там не був. Так, зі своїми приколами, комахами, промахами, без яких не обійтися жодній людині.

За другим я працюю вже як 5 років й точно знаю, не завжди все виходить полунично. Доводиться багато часу витрачати на складання запитань (бріфів) клієнту, а потім шукати у тих відповідях ключ до серця аудиторії, виходячи з аналізу сторінки. Але стараємось і в 98% випадках усі залишаємось втішеними.

А от коли замовник та копірайтер перебувають “на одній хвилі” і керуються одними й тими ж ToV (tone of voice – голос бренду), все наче в казці. Поміж обома є довіра та цілодобовий зв’язок з підтримкою. Обом цікава думка побратима й обох хвилює результат, який очікується від матеріалу.

І це найліпше, бо варіант “50/50” в SMM-копірайтингу – як сметанка до червоного борщику, дуже добре.

А за якою схемою працювати вам – справа особиста. 

Головне пам’ятати, що вдало написаний текст - не тільки про вподобання його автора, а й про сегмент аудиторії, якій він присвячений. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]