Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.02.2024 16:05

Інвестори повертаються на ринок нерухомості Західної України

Засновник Investment Development Property (IDP)

В деяких ЖК Ужгорода, Львова, Тернополя, Чернівців кількість інвестиційних угод складає вже 40-50% від загальних продажів житла.

Мотивація інвесторів змінилась. До повномасштабного російського вторгнення вони купували житло – і потім перепродавали квартири або здавали їх в оренду.

Однак зараз нерухомість купують на випадок погіршення ситуації на фронті, коли знову буде потрібно виїжджати з рідного міста. Такі квартири не всі власники навіть здають в оренду.

Житло в новобудовах, як правило, купують жителі великих міст – Києва, Харкова, Дніпра тощо.

Квартири під інвестиційні цілі обирають переважно в новобудовах, квартири в старому житловому фонді мають бути якісними – з високими стелями та в районах із хорошою транспортною розв’язкою, часто це наближена до центру або центральна частина міста.

Саме завдяки інвестиційним угодам ціни на житло в західноукраїнських містах не знижуються, хоча кількість покупців менша порівняно із довоєнним періодом.

Нерухомість продають за ціною, які не суттєво відрізняються від київських і це свідчить про дисбаланс.

За даними ЛУН, у січні середня вартість однокімнатної квартири на вторинному ринку в Києві складає $60,5 тис., а от Ужгорода – $53 тис., Львова – $60 тис., Чернівців – $42,5 тис.

Ціни на житло залежать від ситуації фронті – якщо різких змін не буде, то в містах на заході країни вартість квартир буде стабільною.   

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]