Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.06.2012 13:29

Що чекає нас в умовах розвалу державного контролю?

Експерт з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики

Вчора вночі в Києві на вул. Вадима Гетьмана, 1-б загорівся 25-поверховий житловий будинок. Як повідомляє прес-служба МНС, вогонь розповсюджувався через утеплювач фасаду будинку, який перебував за керамічними плитками - обробкою фасаду.

          Вчора вночі в Києві на вул. Вадима Гетьмана, 1-б загорівся 25-поверховий житловий будинок. Як повідомляє прес-служба МНС, вогонь розповсюджувався через утеплювач фасаду будинку, який перебував за керамічними плитками - обробкою фасаду.  (http://www.mns.gov.ua/news/21596.html)
         Починаючи  з 2010 року цілеспрямовано ведеться знищення державного нагляду з питань енергозбереження та енергоефективності. Саме у його завдання входило перевірка будівель на відповідність будівельним нормам в питаннях утеплення, правильності вибору теплоізоляційних матеріалів.
         І остаточне вирішення цього питання вже практично вирішене, судячи з голосування за зміни в Закон України "Про енергозбереження" викладені в законопроекті Ю. Мірошниченко. Про це я вже писав раніше. 
         Пригода в Києві, наочний приклад того, з чим зіткнеться суспільство, коли держава не хоче виконувати свою функцію. Функцію державного нагляду за якістю  будівництва , якістю енергозберігаючих заходів і застосовуваних матеріалів. 
        Державі простіше використовувати методи тиску, ніж цивілізованого нагляду. Тиск не вимагає повсякденний, кропіткої роботи. Не вимагає розробки нових будівельних стандартів та методик їх перевірки. 
        Держава, як не парадоксально, саме знищує систему нагляду і замінює її системою вибіркового тиску. Судячи з усього викликано це не бажанням наближених суб'єктів жити за загальними правилами та нормами. Адже тоді під дію системи державного нагляду потраплять всі суб'єкти. І треба буде зменшити свої прибутки. 
        Будемо вважати, що це просто випадок?  У кінці кінців не всі ще багатоповерхівки горять.  
         Або поставимо державний нагляд на службу суспільству? Службу по захисту прав громадян, починаючи з права на безпечне життя.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]