Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.06.2012 15:29

Енергоефективність потрібно узаконити у свідомості суспільства

Експерт з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики

Формування енергоефективної свідомості українського суспільства вимагає постійного і всебічного роз'яснення цілей і способів досягнення європейських показників енергоємності виробництва та дбайливого ставлення до споживання енергії в побуті і бюджетній сф

Формування енергоефективної свідомості українського суспільства  вимагає постійного і всебічного роз'яснення цілей і способів досягнення європейських показників енергоємності виробництва та дбайливого ставлення до споживання енергії в побуті і бюджетній сфері.

Одним із способів, що добре зарекомендували себе в питанні освітлення і популяризації гострих проблем суспільства, стало закріплення певних календарних дат як пам'ятних і цільових. Така практика стосується не тільки України, але і широко використовується у світі.

Українське суспільство зіткнулося з проблемою енергетичної залежності держави від зовнішніх джерел постачання енергоносіїв і потребою в якнайшвидшій модернізації української економіки. Обидва ці питання не дають можливості стати українському суспільству і українській економіці конкурентноздатними в сучасному світі.

Енергоефективність, тобто раціональне та обґрунтоване споживання енергоресурсів, а також розвиток відновлюваної енергетики, - єдиний спосіб стати рівними в європейській сім'ї, піднявши через рішення цих завдань соціальні стандарти суспільства і поліпшивши екологічний стан у країні.

Сама природа наштовхує нас на думку про конкретну дату - День ефективного використання енергетичних ресурсів. Це день  - 21 червня. День літнього сонцестояння. День, коли сама природа дозволяє мінімально використовувати енергію для обігріву та освітлення. День, коли сама природа показує, що треба максимально використовувати поновлювані джерела енергії - сонце, вітер, тепло землі, енергію води, енергії біомаси. День, коли сама природа закликає нас подумати про майбутнє і залишити нащадкам не енергетичну пустелю, а процвітаючу Україну!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]