Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.08.2020 14:25

Працівники Музичної індустрії можуть вести офіційний діалог з владою

Юрист, Заступниця голови Всеукраїнської профспілки працівників музичної індустрії

В країні зареєстрували Всеукраїнську профспілку працівників музичної індустрії. Це великий крок для всього українського шоу-бізнесу, який зараз оговтується після карантинних обмежень.

Робота зі створення профільної організації велася давно. Ще у грудні 2019 року відбулася знакова зустріч ініціативної групи з представниками влади. До діалогу були запрошені члени профільних комітетів Верховної Ради України (Комітету з економічного розвитку, Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики). У процесі обговорення за круглим столом учасники дійшли висновку, що найдієвіший спосіб взаємодії – створення професійної спілки із всеукраїнським статусом.

Карантинні обмеження прискорили об’єднання всієї Музичної індустрії. І вже у червні 2020 року було проведено перші установчі збори. Представники 16-ти обласних організацій погодили статут і створення «Всеукраїнської професійної спілки працівників музичної індустрії» та обрані члени правління і наглядової ради Профспілки.

Всеукраїнська профспілка - це потужна форма громадського об’єднання, яка має значний перелік юридичних інструментів для захисту професійних інтересів представників музичної сфери, авторських прав, створення сучасного законодавства, інвестиційний клімат, податкову політику, галузеву програму розвитку та ін.

Ціль створення такої профспілки – створити організацію, яка зможе побудувати сингулярність в роботі на розвиток музичного ринку та його інтеграції як в життя України, так і вихід на Європу. Йдеться про розвиток авторської і виконавської школи, створення соціальних ліфтів, збільшення робочих місць, протидії творчої еміграції й відтоку глядацьких грошей за кордон, відкриття нових ринків не на шкоду, а з користю для України, українських громадян і української економіки.

Офіційний документ про державну реєстрацію у Міністерстві юстиції України отримувала особисто, бо представляю Профспілку в якості правознавця та заступника голови. Також на врученні були присутні голова Профспілки продюсер Михайло Ясинський і популярна українська співачка Оля Полякова, яка є членом правління. За офіційними даними, до Профспілки вже приєдналися найвпливовіші представники Музичної індустрії: режисер Алан Бадоєв, продюсер Юрій Нікітін, директор і співвласник музичного видавництва Best Music Мар’яна Вороніна,  музикант та засновник LiRoom.com.ua Олексій Бондаренко, продюсер та звукорежисер Вадим Лисиця, голова всеукраїнської асоціації дистриб’юторів, виробників і продавців професійного звукового та світлового обладнання Ольга Кушпитовська, співачка та автор пісень Тетяна Решетняк (TAYANNA), засновниця форуму концертної індустрії Kyiv Music Days Євгенія Стрижевська, директор музичної PR/Digital агенції «Много воды» Олександр Варениця, промоутер та організатор фестивалів Ростислав Кулик та ін.

Наразі, вже є 16 осередків, які представляють Профспілку у різних областях України. «Всеукраїнська професійна спілка працівників музичної індустрії» відкрита для артистів, музикантів, авторів пісень, продюсерів, промоутерів, прокатників сценічного обладнання, організаторів музичних фестивалів та інших представників індустрії.

Першим кроком членів Профспілки стало подання до Верховної Ради України пропозиції про створення профільного підкомітету Музичної індустрії. За результатами засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, ініціативу сприйняли позитивно і вже у вересні будуть розглядати питання про створення такого підкомітету. Наступним кроком буде розробка програми розвитку Музичної індустрії на 5 років, яку запропонують державі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]