Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.04.2020 13:21

Коронавірус і публічні заходи: "досвід" Ватикану, Мілану та Самбора

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Попри карантин і обмеження на проведення масових заходів у Самборі, храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ відбулася процесія винесення плащаниці.

Попри карантин і обмеження на проведення масових заходів у Самборі, храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ відбулася процесія винесення плащаниці. Не дуже зрозуміло, яким чином було санкціоновано дане дійство, але виникає запитання невже самбірські священнослужителі ближчі до Небесного престолу, а ніж ватиканські клірики. Наприклад, цьогоріч на Вербну неділю на площі Св.Петра у Ватикані, яка вміщає понад 60 тис. осіб, взагалі не було прихожан!

Власне, всплеск епідемії в Італії, конкретніше в Ломбардії (адміністративний центр Мілан) відбувся із за халатного відношення місцевої влади та еліт до загрози що насувалась. Коли вже в цій країні почали виявляти значну кількість інфікованих, фіксувати перші летальні випадки в Мілані і надалі продовжували відбуватись маштабні міжнародні виставки (взуття, мода), різноманітні фестивалі та інші публічні заходи. Зрештою навіть після втручання на центральному рівні, після того як позакриввали різноманітні заклади, шлоли, музеї театри на регіональному та і не розуміли всієї загрози.. Особливо відзначився мер Мілану Джузеппе Сала. Банально звучить, але ресторанам все ж (!) дозволили працювати, а це ще підлило бензину у італійське вогнище епідемії.

Більш того, за сприяння мерії Мілану було роблено навіть ролик, який широко позиціонувався в засобах масової інформації, типу нам не страшний ніякий вірус під назвою «Milano NON si ferma» (Мілан не спинити). 

Тепер ми всі разом спостерігаємо чим закінчилась така пихата самовпевненість. І співчуваємо. У підсумку, в Італії, станом на 18 квітня 2020 р. за даними університету Джонса Хопкінса, кількість інфікованих 172,5 тис. осіб, летальних випадків - 22,7 тис.

Залишайтесь вдома!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]