Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.02.2017 11:22

Шляхи уникнення екологічної катастрофи для Львова та України

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Проблема відходів болюча для усієї України. На жаль, критично низький рівень довіри до влади, особливо на місцях, не сприяє в подальшому поступі.

Проблема відходів болюча для усієї України. На жаль, критично низький рівень довіри до влади, особливо на місцях, не сприяє в подальшому поступі. Люди не сприймають тих директив, що «виходять» з владних кабінетів. Що робити, як виходити з скрутного становища?

Копия DSC06450.JPG

Саме для вирішення таких складних питань за ініціативою ГО «Український центр стратегій та розвитку» було представлено концептуальну програму поводження з відходами свого часу розроблену «Аналітичним центром «Експерт-група». Ядро програми – Індустріальні ЕкоПарки. Програма розроблялась у 2012 році.

Копия DSC06456.JPG

Отже, пропонується кілька круглих столів з виробниками обладнання, представниками фінансових установ, представниками органів місцевого самоврядування. Після відпрацювання чітких, конкретних кроків, планується представити «дорожню карту» очільниками області і не лише Львівської. 

Проблема Львівщини, ще й у тому, що відсутня цілісна обласна програма поводження з ТПВ, як це передбачено законодавством України. Фактично, розроблений «Експерт-групою» проект, що передбачає кластерний підхід, єдину тарифну політику, систему сміттєперевантажувальних станцій, двоетапне перевезення і є цією програмою. Важливо відзначити, що західні партнери, зокрема ЄБРР передбачають виділення фінансування під проекти поводження з ТПВ, лише за кластернним підходом.

Результатом роботи стало рішення підготувати відповідну резолюцію та доопрацювати програму. 


Слайди з презентації програми поводження з відходами

Вартість програми приведено в цінах 2012 року.

 

Слайд02.JPG
Слайд03.JPG
Слайд04.JPG
Слайд05.JPG
Слайд07.JPG
Слайд08.JPG
Слайд09.JPG

Слайд10.JPG
Слайд11.JPG
Слайд12.JPG
Слайд16.JPG


Слайд13.JPG
Слайд14.JPG
Слайд15.JPG
Слайд17.JPG
Слайд18.JPG
Слайд19.JPG
Слайд20.JPG

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]