Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.05.2022 08:09

Експеримент щодо одночасного оформлення внутрішнього та закордонного паспортів

Адвокат (судовий захист), магістр права

Урядом затверджена процедура експериментального проекту щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон

Постановою Кабінету Міністрів України від 7 травня 2022 р. № 541 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, який буде реалізовано  протягом двох років з дня набрання чинності цією постановою.

Куди подавати документи?

- до територіального органу/територіального підрозділу ДМС;

- центру надання адміністративних послуг;

- державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС або його відокремленого підрозділу за місцем звернення.

Вимоги до особи:

1) особі, яка досягла 14-річного віку, — на підставі заяви-анкети, поданої нею особисто;

2) особі, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, — на підставі заяви-анкети одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників (далі — законні представники);

3) особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я та потребує термінового лікування за кордоном, що підтверджується медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я, оформленим в установленому порядку, — на підставі заяви-анкети особи або її законного представника.

(!!!) Перелік документів необхідних для отримання паспорта визначений Порядком оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затверджений постановою Кабінету Міністрів України  від 25 березня 2015 р. № 302.

Паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон у разі їх одночасного оформлення видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх отримання або не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх термінового отримання.

За одночасне оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон адміністративний збір справляється у порядку та розмірах, визначених законодавством для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон:

Паспорт громадянина України:

- 372 грн. – термін виготовлення до 20 робочих днів;

- 498 грн. – термін виготовлення до 10 робочих днів.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон:

- 733 грн. - термін  виготовлення до 20 робочих днів;

- 1085 грн. – термін виготовлення до 7 робочих днів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]