Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.06.2024 07:10

Безперебійне забезпечення ЗСУ – пріоритет

Волонтерка, радниця заступника Міністра оборони, членкиня Громадської антикорупційної ради при Міноборони

Контрактування українських виробників - це і розвиток українського бізнесу, і робочі місця, і зростання ВВП, і податки

Відбулась зустріч Державного оператора тилу та Комітету оборонних закупівель легкої промисловості ФРУ. Були присутні представники бізнесу, які мають контракти з МОУ та виконують замовлення Міністерства оборони. Всі сторони зазначили свої труднощі, проблеми, та запропонували шляхи їх вирішення. Представники бізнесу озвучили обʼєктивні причини, які заважають своєчасно виконувати контракти. Це і блекаути, і повітряні тривоги, і обстріли. Це зрозуміло, і в таких випадках ДОТ йде назустріч. Але основне, не допустити спекуляцій зі сторони бізнесу, і постійних зривів строків постачання.

Був проговорений порядок здачі продукції, зазначена необхідність внесення в договори графіків поставок. Це полегшить роботу Центрального управління контролю якості. Та дасть розуміння бізнесу, що є конкретний день в який вони можуть здавати продукцію. Проговорено, що в пріоритеті контрактування українських виробників. Це і розвиток українського бізнесу, і робочі місця, і зростання ВВП, і податки. Але основне, це те, про що давно вже просив бізнес-плановість замовлень. Бо це вкрай важливо саме для виробництва. Є логістичне плече доставки сировини, треба враховувати час на виготовлення продукції, треба враховувати час на задачу продукції. І вкрай важливо, щоб бізнес розумів подальші замовлення Міністерства оборони, щоб тримати свої потужності під замовлення Міністерства оборони, і не розміщувати на них інші замовлення. Бо пріоритет - це безперебійне забезпечення ЗСУ. Зустріч, навіть з моїм скептицизмом повʼязаним з розумінням всіх труднощів і Міністерства оборони, і бізнесу, пройшла дуже конструктивно. Всі почули один одного. Працюємо далі. 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи