Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.04.2024 21:44

Більше інвестицій, більше допомоги

Волонтерка, радниця заступника Міністра оборони, членкиня Громадської антикорупційної ради при Міноборони

Інвестори з інших країн можуть стати найпотужнішими союзниками

За кілька днів до голосування за виділення допомоги Україні США, президент CRH Americas Натан Кріч зустрівся з Майком Джонсоном, 56-м спікером Палати представників. І ця зустріч, я вважаю, могла сприяти позитивному голосуванню стосовно виділення допомоги Україні.

Чому потужний бізнесмен, який не народився, не вчився, не одружений на українці, так переймається питаннями України, що добрався навіть до спікера Конгресу?

А тут дуже цікава історія. І дуже проста.

CRH - один з найбільших у світі виробників будівельних матеріалів, є системним інвестором в Україну протягом останніх 25 років. Від початку повномасштабного вторгнення компанія інвестувала в Україну $30 млн, зокрема в будівництво цементного термінала в Київській області.

Так працює один дійсно зацікавлений інвестор. І якщо треба більше таких прикладів, то це дуже проста економічна історія. Створіть економічні зони, де інвестори в економіку України з Європи, США, та інших країн союзників будуть частково або на якийсь час повністю звільнені від оподаткування.

Пропишіть в нормативних актах, які саме інвестиції можуть звільнятись від оподаткування повністю чи частково, на який термін. Звичайно, мова йде про інвестиції в виробництво тих товарів, що поки не виробляються на території України.

Продумайте та прорахуйте, щоб це не завадило українському виробнику, обовʼязково захистіть інтереси локального бізнесу. Це навіть не обговорюється.

І бінго. Інвестори з інших країн стануть вашими найпотужнішими союзниками, які будуть відстоювати інтереси України в урядів своїх країн, бо вони почнуть захищати інтереси своїх компаній, та свої інвестиції на території України. І чим більші інвестиції будуть, тим більше бажання буде їх захищати.

Бо такий підхід дає ще одну преференцію при отриманні допомоги від наших західних партнерів.

Більше інвестицій, більше допомоги.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи