Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.07.2013 09:16

Постав свій підпис за Угоду про асоціацію з ЄС!

Засновник будівельної компанії "Акрополь Груп"

Ці підписи будуть передані представникам ЄС на саміті 28 листопада у Вільнюсі. Починаючи з 6 серпня намети, де кожен зможе висловитись за євроінтеграцію України, заповнивши відповідну форму, з’являться в більшості обласних центрів.

Україна продовж більш ніж 20-ти років Незалежності весь час знаходиться перед вибором — інтегруватися до Європи, або повернутися назад, до чергового об’єднання (скільки їх вже там було?) на просторах колишнього СРСР.

Ці постійні вагання позбавляють нас шансу на нормальний динамічний розвиток. І ситуація нарешті дозволяє покласти їм край.

Ми маємо унікальну можливість назавжди покінчити з минулим, підписавши у листопаді на Вільнюському саміті Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Вже сама підготовка до цієї події вимагає від української влади ухвалення рішень, які підуть на користь країні - йдеться про ційлий пакет “євроінтеграційних” законопроектів, реформу прокуратури зокрема. Принциповою позицією для  європейців є і майбутнє Юлії Тимошенко.

Українці - європейська нація. Ментально, культурно та історично ми є частиною європейської цивілізації, і не маємо нічого спільного з азіатчиною, до якої нас вперто намагаються затягнути. Але євроінтеграція України - це не лише загальні фрази.

Кількість населення країн ЄС становить понад 500 млн., країн Митного Союзу - 170 млн. До останнього входять лише три(!) країни, тоді як до ЄС - 27. Валовий внутрішній продукт країн ЄС становить 16,4 трильйони доларів, ТС - 2,3 трильйони. Середня зарплата в ЄС - майже 3000 доларів на місяць, у Митному Союзі - близько 800 долларів на місяць. Середня тривалість життя в ЄС - 76 років, у країнах Митного союзу - 67 років.

Не зайвим буде нагадати і про якість цього життя - стан інфраструктури, медичної галузі тощо. В європейських державах він на кілька порядків вищий. Цьому неабияк сприяє те, що в них ведеться ефективна, а не паперова боротьба з корупцією, існує закон та справедливий суд.

Зрештою, і це дуже важливо - до Митного Союзу входять держави з авторитарними режимами, тоді як до ЄС - розвинені європейські демократії, де поважаються права людини.

Підписання Угоди про асоціацію не просто наблизить нас до вступу в ЄС. Цей крок змусить Україну вдатися до реальних внутрішніх перетворень, відкриє нові ринки та підвищить якість українських товарів.

Громадські організації та рухи в Україні вимагають від влади та від опозиції якнайшвидшого ухвалення всіх законів необхідних для того, щоб саміт у Вільнюсі пройшов успішно. Це не питання їхніх коньюктурних інтересів, це питання нашого майбутнього.

Розпочато збір підписів на підтримку Угоди про асоціацію. Ми вважаємо за необхідне висловити позицію суспільства з цього питання. Так, щоб в Євросоюзі відчули думки та настрої в Україні. Адже влада змінюється, політики приходять та уходять, а цілком сформоване і визріле бажання українців жити так, як живуть інші цивілізовані народи, є і залишатиметься незмінним.

До останнього часу збір підписів вівся в соціальних мережах у відповідних групах. Починаючи з 6 серпня кампанія вийде на вулиці - в більшості обласних центрів країни буде розгорнуто намети, де кожен охочий зможе віддати свій голос за інтеграцію України з ЄС. Для цього треба буде лише заповнити відповідну форму.

Усі ці підписи будуть передані учасникам саміту з ЄС безпосередньо у Вільнюсі 28 листопада! Вони стануть реальним відображенням позиції українського суспільства. Разом з підписами представникам Європейського Союзу буде передано звернення з закликом укласти з Україною Угоду про асоціацію.

Друзі, закликаю Вас не залишатися байдужими - підписуватись, поширювати цю інформацію, висловлюватись. Від наших дій сьогодні залежить дуже багато, а фактично - перспектива України на десятки років вперед.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]