Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.10.2019 12:00

Гладковський-шоу

Блогер, письменник

Арештові пана Гладковського передувало кілька цікавих подій.

17 жовтня у «секти посадок животворячих» сталося свято. ЗМІ повідомили про затримання Олега Гладковського – президента корпорації «Богдан» і колишнього заступника секретаря Ради Національної безпеки і оборони. Того самого «свинарчука» (прізвище, яке пан Гладковський носив раніше), що став фігурантом скандалу з «Укроборонпромом», який поховав тоді рейтинг п’ятого президента Петра Порошенка. Що ж сталося?

По-перше, корпорація «Богдан» заявила, що ніяких обмежень на пересування пан Гладковський не мав, виїздив за кордон, і з НАБУ співпрацював без проблем. Ніякої повістки йому ніхто не надсилав. І взагалі їхав він у відрядження на виставку Bus world 2019 у Брюсель на запрошення організаторів. Тим не менше – в аеропорту його не випустили прикордонники, а невдовзі Гладковський був заарештований співробітниками НАБУ.

І от же диво! Практично зразу з цього приводу почали тішитися відомі «антикорупціонери» Дубінський, Шабунін, Лещенко, тощо. Дивовижна оперативність – ніби самі там були!

Далі. Майже добу Гладковському не було оголошено підозру. «Українські новини» за своїми джерелами дізналися, що арешт був пов’язаний із закупівлею Міністерством оборони у корпорації «Богдан» санітарних машин «МАЗ». І оце вже цікаво. «МАЗи» для МО почали закуповувати на заміну КРаЗам, до яких до біса нарікань з боку солдат на передовій. Але. На момент коли сталася закупівля «МАЗів» Гладковський не був посадовою особою і впливати на прийняття рішень він просто не міг. А як же «Укроборонпром»? А от так, там НАБУ нічого не знайшло. У цьому Гладковського наразі НЕ звинувачують.

Відтак – кілька питань. Перше. Вже очевидно що НАБУ в затриманні Гладковського діяло, що називається «по беспредєлу», у всі часи спершу людині оголошували підозру а потім затримували, а не навпаки. Мушу привітати тих читачів що радіють поверненню методів НКВД, від роду-віку найкраще такі методи оцінюють ті хто ним радіє. На власній шкірі оцінюють.

Друге. Арештові пана Гладковського передувало кілька цікавих подій. Телеграм-канали наближені до існуючої влади вже давно поширюють інформацію, про підготовку арешту Гладковського, мовляв – з нього будуть вибивати компромат на екс-президента Порошенка. Арешт Гладковського стався після погрози Порошенку одіозного Андрія Портнова, мовляв – «у вас попереду новий виток проблем». Президент Зеленський під час «прес-марафону» заявив: «чекайте на шоу з гучними посадками». І ще. Саме 17 жовтня зірвалася спроба повернути олігарху Коломойскьому банк «Приват» - суддя злякалася суспільного резонансу і призупинила розгляд справи. А у олігарха Коломойського – справжній цейтнот. Після рішення Лондонського суду перспективи судового переслідування на Заході для нього стають все більш реальні.

Нарешті. У президента Зеленського вперше від часів виборів знизився рейтинг. Патріотично налаштовані громадяни виходять на акції протесту. Того самого 17 жовтня суд зняв арешт з акції «Сбербанку» і тепер ЗМІ подейкують про те що його може купити колишній бізнес-партнер Зеленського, олігарх Хорошковський.

Очевидно, в таких умовах кинути суспільству «кістку» у вигляді арешту фігуранта скандалу з попередньої влади – хід класичний. Проте… Дуже схоже на те, що арешт Гладковського НАБУ (більшість справ якого розвалюється у судах) зробили так само як і все інше що вони роблять – криворуко. Олег Гладковський вже оголосив голодування. Очевидно «на співпрацю зі слідством» він іти не збирається – явно розуміє, що пред’явити владі йому нічого. А відтак невдовзі влада постане перед вибором – розписатися в свавіллі перед усім світом, чи звільнити Гладковського. Останнє – обов’язково вплине на рейтинги Зеленського.

Бо політика – не «шоу нижче пояса».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]