Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.11.2014 08:10

Ревізори – фантоми та нікчемні перевірки або ...

до того часу коли Державні податкові інспекції ГУ Міндоходів отримують радісне звання підрозділів Державної фіскальної служби, їх перевірки повинні здійснюватись виключно з дозволу Кабінету Міністрів України

РЕВІЗОРИ – ФАНТОМИ ТА НІКЧЕМНІ ПЕРЕВІРКИ

АБО МОРАТОРІЙ НА ПОДАТКОВІ ПЕРЕВІРКИ

Улюблена гра податкової служби останніх часів - визнавати господарські операції підприємців «нікчемними» або «нереальними». Дешево та сердито знімається ПДВ та витрати і голову ломати не треба. Хто знав, що самі контролери підпадуть під термін «НЕРЕАЛЬНІ», а їх перевірки з серпня 2014 року мають ознаки «НІКЧЕМНОСТІ».

Так Уряд, з якогось переляку, ініціював мораторій на проведення перевірок. В результаті чого, статтею 31 доповнено Закон України «Про Державний бюджет України на 2014 рік». Цією статтею установлено, що перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснюються протягом серпня - грудня 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки.

Але, реорганізація Державних податкових інспекцій з підрозділів Міндоходів, шляхом їх приєднання, у підрозділи Державної фіскальної служби тільки почалась в листопаді. Наприклад: «Столичні інспекції реорганізуються» радісно відзвітувало Головне управління ДФС у м. Києві тільки 14.11.2014 року.

Вказана реорганізація відбувається на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 311 «Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України».

Отже, в період з 06 серпня 2014 року до того часу коли Державні податкові інспекції ГУ Міндоходів отримують радісне звання підрозділів Державної фіскальної служби, їх перевірки повинні здійснюватись виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки.

А доки це дійство не виконано, всі перевірки Державних податкових інспекцій ГУ Міндоходів можна визнавати НІКЧЕМНИМИ, відповідно, як і їх РЕЗУЛЬТАТИ. А ревізори, які їх проводили, взагалі ФАНТОМИ, адже перебувають на посадах органу якого вже немає.   

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]