Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.06.2014 18:02

Кличко здав Біличанський ліс

Депутат Київської міської ради

Мер Києва В. Кличко погодився відати селищу Коцюбинське 3,5 тисячі гектарів території Києва

Мер Києва В. Кличко погодився відати селищу Коцюбинське 3,5 тисячі гектарів території Києва.

Новообраний мер столиці підписав меморандум з Київською обласною радою та селищною радою Коцюбинського, згідно з яким нова межа селища Коцюбинське буде розроблена, виходячи із того, що площа селища складає понад 4 тис. га, замість 87 га, тобто у 50 разів(!) більше. Фактично Кличко погодився віддати Коцюбинському майже 4 тисячі гектарів території Києва, а саме Біличанського лісу. Чи це цілеспрямована позиція очільника міста, чи його ввели в оману дерибанщики Біличанського лісу уже насправді не має ніякого значення. Адже документ підписано. Вітаю, Віталію Володимировичу, Біличанський ліс, за який ми боролись більше п'яти років, Ви просто здали!

Підписаний В. Кличком меморандум передбачає, що рішення про встановлення меж селища Коцюбинське буде розроблятись на основі даних державної статистичної звітності форми 6-зем. А у 2011-2012 роках незаконними рішеннями судів Держкомзем зобов'язали включити до державної статистичної звітності відомості про площу Коцюбинського - 4 тис. 65 га (а не 87 га, як є насправді) тобто з урахуванням самозахоплення Біличанського лісу.

Нагадаю, що 29 вересня 2011 року Київський окружний адміністративний суд за позовом Коцюбинської селищної ради зобов'язав Держкомзем включити до державної статистичної звітності площу селища Коцюбинське – 4 тис. 65 га, тобто майже у 50 разів більше, ніж насправді. Таке рішення суд виніс лише на підставі рішення селищної ради Коцюбинського, яка одноосібно без погоджень з Києвом включила до території селища понад 3,5 тис. га(!) київського лісу. Суди апеляційної та касаційної інстанцій це рішення підтвердили.

Замість того, щоби добиватися перегляду незаконних судових рішень та продовжувати захищати Біличанський ліс, новий мер просто погодився його віддати Коцюбинському, яке, нагадаю, з 2008 року послідовно дерибанить та роздає під забудову цей унікальний природний комплекс.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]