Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.03.2014 11:30

Апеляційний суд зволікає з порятунком Біличанського лісу

Депутат Київської міської ради

Київський апеляційний адміністративний суд уже майже півроку не розглядає апеляційну скаргу Київської міської ради на рішення Київського окружного адміністративного суду про скасування рішення Київради від 28 лютого 2013 року № 62/9119 «Про погодження прое

Київський апеляційний адміністративний суд уже майже півроку не розглядає апеляційну скаргу Київської міської ради на рішення Київського окружного адміністративного суду про скасування рішення Київради від 28 лютого 2013 року № 62/9119 «Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни межі міста Київ».

Київська міська рада ще у лютому минулого року прийняла рішення «Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни межі міста Київ» з метою збереження більше 4 тисяч гектарів унікального Біличанського лісу у власності територіальної громади столиці. Однак Київський окружний адмінсуд скасував це рішення, фактично узаконивши дерибан Біличанського лісу. Київрада подала апеляційну скаргу, яку за майже півроку апеляційний суд так і не почав розглядати, порушуючи усі терміни, передбачені вітчизняним законодавством.

Адже згідно з Кодексом адміністративного судочинства, апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції має бути розглянута протягом одного місяця з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Незважаючи на цю норму, апеляційна скарга лежить у суді «мертвим вантажем» із жовтня минулого року. Наразі навіть не призначена дата першого судового засідання. Поки суд зволікає, у Біличанському лісі з боку Гостомеля продовжують зводити котеджі. А декілька днів тому знову був зафіксований черговий факт знищення дерев. Завдяки пильності місцевих мешканців та швидкій реакції міліції вдалось уникнути масштабних вирубок.

Проте якщо не вирішити проблему в цілому, то ліс страждатиме й надалі. Кожен день зволікань може призвести до тотального знищення Біличанського лісу. Наразі є реальна можливість для його порятунку – надання цьому унікальному природному комплексу статусу національного природного парку та затвердження Верховною Радою меж Києва.

Виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов міг би врятувати Біличанський ліс, якби підписав Указ про присвоєння йому найвищого природоохоронного статусу національного природного парку.

Нагадаю, що Київрада прийняла рішення про включення Біличанського лісу до території Національного природного парку «Голосіївський» ще в липні 2012 р. та передала всі документи до Адміністрації Президента для підписання відповідного указу Глави держави. Однак Указу Президента, який би гарантував збереження Біличанського лісу, досі немає.

Коцюбинська селищна рада намагається включити до площі селища понад 4 тис. га Біличанського лісу, що є територією Києва. Також Коцюбинською та Гостомельською селищними радами всупереч законодавству уже відчужено у приватну власність майже 600 земельних ділянок загальною площею близько 100 га на території унікального Біличанського лісу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи