Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.11.2016 19:52

Хто купить українську землю?

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради. Експерт із питань аграрної політики

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила Постанову щодо проведення 21 грудня парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення."  Після оприлюднення е-декларацій стає зрозуміло чому ряд чиновників виступає за зн

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила Постанову щодо проведення 21 грудня парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення."

 Після оприлюднення е-декларацій стає зрозуміло чому ряд чиновників виступає за зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. В той час як сільгоспвиробникам не вистачає обігових коштів на посівну і вони змушені кредитуватися в банках під 30% річних, в чиновників вдома в готівці лежать мільярдні суми невідомого походження. Якщо припустити, що гектар української землі в середньому коштуватиме 1 тис. дол. (26 тис. грн), то за 12 млрд грн готівки, які знаходяться на руках в депутатів Верховної Ради можна придбати біля 500 тис. гектарів української землі. Ще по кілька сотень тисяч гектарів землі можуть придбати члени Кабінету міністрів, прокуратури, суду. От і робімо висновки кому вигідно зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення: сільгоспвиробникам, які не зможуть собі це дозволити чи чиновникам в яких на це вже готова «заначка»?
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]