Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.10.2021 11:07

Як 1 гривня рятує життя і як не віддати її шахраям?

PR-менеджер благодійної платформи dobro.ua

Допомога - це саме про ту людину, яка розуміла, що може дати всього 1 гривню, але все одно вирішила не залишатися осторонь.

Я вважаю, що кожен з нас не обов'язково повинен, але може зробити когось щасливішим, чиєсь життя краще, когось - здоровіше і трішки змінити світ. У 2021-му, щоб цей самий світ міняти і надихати на це інших людей, можна навіть не виходити з дому і не відлипати від свого смартфона.

Не факт, що наші з вами facebook-стрічки схожі, але ви, як і я, напевно зустрічали у себе публікації про те, що хтось із ваших друзів підібрав на вулиці бездомну собаку, хтось відвіз подарунки в дитячий притулок, а хтось оплатив на касі продукти для бабусі, чия пенсія залишає бажати кращого. Для цього всього в словнику є просте слово - "допомагати", і такі історії зазвичай викликають гордість за своїх френдів, але є й інші історії, які ви, як і я, намагаєтеся максимально швидко перегорнути і забути. 

Їх можна назвати криком про допомогу: там на фото будуть зображені діти з різноманітними вадами розвитку, багато знаків оклику, номер карти батьків на червоному тлі і якась фантастична для звичайної людини сума збору на вкрай рідкісне лікування. Ці історії об’єднує те, що ви навряд чи дізнаєтеся, що відбувається з дитиною насправді, скільки грошей вже реально зібрано, хто їх отримає і на що їх дійсно витратять. Люди люблять ризик, співчувати і допомагати прямо зараз, проте часто не хочуть розбиратися і думати, тому буває так, що після таких постів відкривається додаток улюбленого банку і гроші летять на чиїсь картки, де їхню долю відстежити абсолютно неможливо.

Альтернатива імпульсивному бажанню допомогти та способом захистити власні кошти є благодійні фонди. Так, від деяких історій на їхніх сайтах теж може пробити на емоції, але відмінність від фейсбуку в тому, що якщо ви побачили цю історію на сторінках фондів, то це означає, що її правдивість вже перевірена, перевірена правильність постановки діагнозу, вартість і необхідність лікування. І, до речі, не тільки лікування! Фонди пропонують людям допомогти будь-кому: діткам, які опинилися у важких життєвих обставинах у Києві, купити інструменти для музичної школи в Золотоноші, допомогти тваринам, яких викинули на вулицю в Дніпрі, купити апаратуру з очищення крові в Одеську лікарню, обладнати бібліотеку для людей з порушеннями зору в Харкові, і багато іншого.

Вам не потрібно мати 100 000 гривень на банківській картці, щоб вирішити проблему цілком. Ви можете пожертвувати 2 гривні, а ще хтось може дати стільки ж, і саме так збираються мільйони на добро. 

Допомога - це саме про ту людину, яка розуміла, що може дати всього 1 гривню, але все одно вирішила не залишатися осторонь.

У кожного свої мотиви займатися благодійністю. Хтось хоче купити собі спокій, хтось хоче створити гарний імідж, хтось просто зіткнувся з проблемою і не отримав ніякої допомоги, тому він намагається змінити цю ситуацію, щоб більше ніхто не опинився в такому складному становищі. І завжди є ті, хто допомагає просто за власним бажанням і від чистого серця. Хтось ставить перед собою мету, а комусь просто приємно робити добро. Ділитися - це завжди приємно.

Читаючи історію з проханням про допомогу або відволікаючись від домашніх справ на телевізійний сюжет, ви могли почати співпереживати людині, з якою трапилася біда, і думати: "Скільки ж я можу перевести грошей - 50 або 100 гривень?", Але в момент, коли ви чуєте, що на лікування необхідно 125 000 євро, ваше бажання може різко згаснути. Адже що таке ваші 100 гривень в межах вартості наддорогого курсу лікування? А дарма!

Вибираючи допомогу через благодійні фонди, ви обираєте безпеку, відповідальність і контроль. Тільки професійний фонд може гарантувати, що гроші дійдуть до одержувача, будуть використані за призначенням, і що людина, яка потребувала допомоги, отримає достатньо уваги і турботи, і в кінці кінців повернеться до повноцінного здорового життя.

Допомагати можна по-різному! Ви можете перерахувати гроші на благодійний проект, а можете сходити на барахолку, частина прибутку від якої відправиться в благодійний фонд, а можете просто зробити репост, як з цим матеріалом. І добро точно не припинить відбуватися, поки у вас не зникне бажання допомагати!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]