Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.11.2014 13:08

Саміт G20 – розмова для дорослих

Лідер громадського руху "Ми разом"

Підсумки саміту «Великої двадцятки» для України

Підсумки саміту «Великої двадцятки» в Австралії особисто я вважаю сумними для України. Вже не вперше українське питання розглядається Росією, Європою та США без участі України. За двадцять три роки незалежності наша держава так і залишилася країною третього світу. Ми не навчилися вести діалог напряму, бути сильним та впевненим у собі міжнародним переговірником, а нашу дипломатичну діяльність й досі не сприймають серйозно.

Криза в Україні стала однією з основних тем G 20, але в кінці кінців сторони лишилися при своїх позиціях, і якихось конкретних результатів для нас ця зустріч не принесла. На президента РФ чекав холодний прийом, але я думаю, що прямий бойкот Путіна може мати й зворотній ефект.

У Путіна є союзники в центрі Європи, це Угорщина та Словаччина, які час від часу критикують санкції ЄС щодо Росії. Європа і США, як завжди, «занепокоєні ситуацією», адже зазначені країни є членами НАТО та ЄС.  Але Європа опікується в першу чергу власними інтересами і не буде приймати радикальних дій. Безглуздо сподіватися на рішучість наших західних партнерів щодо протидії російській агресії.

Я вважаю, що Україна має бути самостійним гравцем і вирішувати свої проблеми без допомоги «старшого брата», чи то зі Сходу, як було колись, чи то з Заходу. Та поки що переговори про ситуацію в Україні – «розмова для дорослих», у якій нашій же країні, на жаль, не дають слова.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]