Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.06.2013 08:54

Новий бізнес з’явився в метрополітені м. Києва

Незалежний фінансовий радник

Декілька людей стояли біля турнікетів та брали з людей жетончики за проїзд, а самі з пачкою безконтактних карток пропускали людей

На станції метро Мінська (26.06.2013)   зранку, а тобто в 7.35 я помітив достатньо цікаву картину, декілька людей стояли біля турнікетів та брали з людей жетончики за проїзд, а самі з пачкою безконтактних карток пропускали людей. Створилась черга, хтось не давав свій жетон, а віддавав перевагу кинути в жетоноприймач, а хтось тихо сував в руку «підприємливій людині» яка підносила чергову картку та проходив далі.

Нажаль не зробив фото.

Суть махінації не нова для працівників метрополітену, потім ця «підприємлива людина» відносить «виручку» в касу станції, де відбувається переведення жетонів в гривню. У кого і скільки осідає мені не відомо, але нахабство ділків просто вражає.

На цьому прикладі цікаво виглядає фінансовий результат діяльності КП "Київський метрополітен" за І квартал 2013 року, у якого збиток 106,8 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби столичного метрополітену.

Доходи - 225,1 млн гривень

Витрати - 331,9 млн гривень.

 

"Протягом І кварталу 2013 року метрополітеном перевезено 129,3 млн пасажирів. З них: 96,5 млн пасажирів - платні перевезення (в т.ч. 8,6 млн студентів за пільговими квитками), 32,8 млн пасажирів - пільгові перевезення (40 категорій громадян за пільгами на безкоштовний проїзд)"

 

25,4 % пасажирів метрополітену є пільговиками, простою мовою кожна четверта людина їздить безкоштовно, а завдяки «горе підприємцям» цей показник збільшується.

 

Мене в цій ситуації обурює бездіяльність представників метрополітену, які дозволяють «горе підприємцям» провертати такі махінації. Якщо такі випадки трапляються на станціях метрополітену масово, то висновок доволі невтішний.

 

А в цей час очільник Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявляє про обґрунтований проїзд в метрополітені 3,03 грн ., таким чином він пропонує  перекласти збитки за перевезення кожного четвертого пільговика на киян.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]