Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.07.2021 11:15

Право на хештег

Адвокатка, патентна повірена України, СЕО патентно-юридичної студії "BLACK&WHITE"

Не будь-яка ТМ може бути хештегом. Але і не кожен хештег може бути ТМ.

Давайте розбиратися? Як захистити хештег? І в яких випадках це важливо робити?

Для чого їх взагалі використовувати?

 - Щоб ваш аккаунт знайшли клієнти: #авторськіправа #патентнаповірена #реєстраціяТМ, тощо. Унікальності немає, навіть навпаки, пишуть ключові слова, тому захищати немає сенсу;

 - Хештеги заради хештегів #доброго ранку #п’ятниця #філософськідумки. Тут теж нема сенсу думати про захист, скільки нас таких гарних #пьютькаву та видають #думкивголос або #навіяло;

 - Унікальний хештег за яким можна відстежити тільки ваші публікації. І тут вже становиться цікавіше. Я, наприклад, майже в усіх публікаціях використовую хештег #IPlikeArt, що означає «інтелектуальна власність як мистецтво». Цей слоган зареєстрована ТМ і тільки я можу використовувати цей хештег, але! його захист тільки для юридичної сфери. Тому якщо завтра хтось напише статтю про IP адресу і поставить хештег #IPlikeArt, що буде означати «інтернет-протокол як мистецтво», то тут я буду безсила! Деякі реєструють ТМ одразу із решіткою, але це не настільки важливо в даному випадку. Не важливо, із решіткою зареєстрована ТМ або без – це буде порушенням. Звісно, якщо згадка хештегу буде пов’язана із новинами або інформаційними цілями, то таке використання допускається.

За використання чужого хештегу, який захищено, може бути як і накладений штраф, так і бан, навіть до втрати аккаунту. А це ж в наші часи жах якийсь.

Так от #думайте і #не_порушуйте права на хештег.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]