Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.05.2021 10:55

Зміни в ТМ

Адвокатка, патентна повірена України, СЕО патентно-юридичної студії "BLACK&WHITE"

Що можна, а що ні змінити у торговельній марці?

Життя, не дивлячись ні на що, вирує. Робота кипить. Бізнес не стоїть на місці: компанії розширюють сферу виробництва або послуг, роблять ребрендінг назви або фірмового стилю, приходять нові співвласники або партнери розходяться, власники ТМ одружуються і змінюють прізвища, переїжджають у нові квартири або домівки та змінюють адреси.

Щоб уникнути неприємних наслідків, важливо юридично фіксувати всі зміни, які відбуваються з вашою ТМ (або патентом чи промисловим зразком).

Давайте розберемося що можна, а що ні змінити у свідоцтві або патенті.

Одразу обмовлюся, що внести зміни можна як до самого свідоцтва або патенту (збір становить 1600 грн) так і в заявку, яка тільки но подана на реєстрацію (збір становить 200 грн).

Докладніше говоримо про ТМ, оскільки тут більше всього специфічних моментів, але промзразки та винаходи беремо теж до уваги.

Які зміни МОЖНА внести:

- інформацію про заявника (зміна прізвища, найменування підприємства);

- адресу (на жаль, в реєстрі торговельних марок адреса не змінюється автоматично – якщо назву вашої вулиці змінили з Івана Лепсе на Вацлава Гавела, то за це також треба платити збір);

- скоротити перелік товарів та послуг на які подається торговельна марка (класи МКТП). При цьому не можна написати «виключите, це непотрібно» , за це також  сплачується збір;

- ви можете змінити представника або повіреного (так-так, 2 роки це довгий термін і ви можете піти змінити на переправі коней, як то кажуть).

Що НЕ МОЖНА змінити:

- назву торговельної марки;

- зображення ТМ (логотип);

- додати нові класи МКТП (розширити сферу застосування ТМ – додати товари або послуги в інші класи). Для таких змін треба подавати нову заявку на реєстрацію ТМ – наприклад, з оновленим логотипом або подавати заявку під реєстрацію ТМ в нових класах МКТП.

Вносіть зміни в ТМ своєчасно!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]