Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.09.2019 17:20

Що таке Global 100%RE Ukraine – і чому це необхідно Україні?

Президент енергетичної асоціаціїї "Українська Воднева Рада", Голова наглядової ради Tokmak Solar Energy"

Найбільші національні асоціації відновлювальної енергетики об`єднались у всеукраїнську платформу «Global 100%RE Ukraine».

Цього тижня відбулася церемонія представлення всеукраїнської платформи “Global 100%RE Ukraine”. Це спільна ініціатива компаній, експертів, лобістів, політиків та громадян, спрямована на розвиток чистої зеленої енергії в Україні. Українська платформа продовжує діяльність та принципи міжнародної ініціативи Global 100%.

Мета цього об’єднання - створення єдиної системи безпечних та екологічно чистих технологій. В майбутньому, вони зможуть замінити всі «брудні» технології спалювання традиційних паливно-енергетичних ресурсів. 

Створення Global 100%RE Ukraine це меседж для всіх наших партнерів з євроінтеграційних процесів, що ми поділяємо їхню думку. Українці не ігнорують питання зміни клімату та приєднуються до міжнародних ініціатив. Мова йде про декарбонізацію української економіки, енергетики та металургійної промисловості. 

Цілі платформи до 2025 року:  

— Стати провідною експертною платформою зеленого розвитку;

— Бути мотиватором та інноватором чистого розвитку країни;

— Сприяти залученню 1-3 млрд інвестицій та 2% росту ВВП країни.

Учасники цієї платформи підтримують процеси декарбонізації економіки та перехід до чистої енергетики. Ми також розраховуємо на допомогу від європейських країн. Взаємодіючи з ними, ми зможемо, не проходячи шлях випробувань, відразу ж впровадити в Україні всі передові технології, які вже напрацьовані і мають промислове впровадження.

В Українській Водневій Раді вже працюють над реалізацією проекту поєднання водневої та сонячної енергетики. Ми плануємо побудувати першу в Україні сонячну станцію, енергія якої буде спрямована на виробництво водню, його зберігання та переробку в електричну енергію графіком 24 години на добу – сім днів на тиждень. На даному етапі проєкт проходить фінальну експертизу іноземних партнерів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]