Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.08.2019 15:48

5 викликів у роботі з європейськими замовниками

Сценарист, креативний продюсер

Як ми створювали навчальний відеоролик для всіх "молочарів" Європи.

Свіжі теми, нестандартні формати та несподівані завдання – це завжди нові можливості, особливо для людей, які створюють контент. Про свій досвід роботи із європейськими клієнтами, про те, наскільки відрізняються процедури взаємодії з іноземними замовниками, та про якісне молоко – читайте далі. 

Навесні Швейцарсько-український проект з безпечності молока за підтримки Державного Секретаріату Швейцарії з економічних питань (СЕКО) звернувся до нас із проханням створити навчальний відеоролик, який демонструватимуть фермерам та виробникам молока в Україні та Європі. 

Завдання: створення анімаційного відеоролика

Хронометраж: 5-6 хвилин

Мета: розповісти українським та європейським виробникам молока, як правильно та безпечно утримувати корів та які умови для збереження й транспортування молока є обов’язковими.

Аудиторія: фермери, власники корів, виробники молока 

 

1. Терміни, які не можна змінювати 

Одне з найбільш яскравих спостережень, коли йдеться саме про взаємодію з іноземними замовниками – суворе дотримання строків. Терміни виконання етапів роботи над роликом не змінюються, вони погоджуються один раз і чітко виконуються і клієнтом, і продакшном.

2. Постійний контроль і мінімізація правок 

Плануючи продакшн анімаційного ролика, ми чітко прописали дати здачі сценарію, сторіборду, ескізів, музичного супроводу, закадрового голосу та фінального монтажу. Більше того, у нашому продакшн-плані були й дати погоджень кожного з проміжних етапів. Тож, просуваючись крок за кроком, ми мінімізували клієнтські правки. Тут є одне невеличке уточнення: через те, що затвердження відбувалося і в українському представництві, і в головному офісі в Швейцарії, на деякі погодження було закладено по 2-3 дні. 

3. Є час – є натхнення 

Дуже приємний момент, на якому хочеться наголосити: заради якісного контенту клієнт готовий виділити достатньо часу. У нашому випадку – творча команда мала вісім тижнів на виконання проекту. До того ж , два з них – препродакшн. Це неабияк допомогло нам дуже серйозно опрацювати бриф та підготувати сценарій. Ми з командою навіть жартували: під час роботи над молочним проектом настілки заглибилися в тему, що вже добре розуміємось на різновидах шкідливих бактерій у молоці, розуміємо, чому під час доїння хвіст корови варто прив’язати до її ноги, та знаємо, як транспортувати й зберегти молоко.

4. Кожна деталь важлива 

Замовники одразу попередили нас про необхідність дотримуватися гендерного балансу, а також уникати локальних особливостей у візуальних зображеннях. Тож усі ескізи ми максимально уніфікували, аби фермери, тварини, будівлі і навіть молочні бідони були зрозумілими та впізнаваними для глядачів у будь-якому регіоні Європи.

5. Готуйтеся до найгіршого, але все буде добре 

У комунікації з іноземними замовниками є ще одна важлива риса: клієнти дуже ретельно завчасно вивчають портфоліо компанії, з якою розпочинають співробітництво, тож вони розраховують на певний рівень виконання. І тут – жодних несподіванок, готовий продукт має бути високого рівня і відповідати тим завданням, для яких він створюється. 

Затверджуючи фінальний монтаж ролика, ми бачили, як посміхаються наші замовники, й неодноразово чули, що вийшло дуже класно, і вони результатом задоволені. Для нас досвід співпраці з таким проектом дуже цінний, адже, погодьтеся, зробити освітній контент цікавим, легким та красивим – не просте завдання.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]