Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.08.2019 17:05

Відео, яке працює

Сценарист, креативний продюсер

Відверта провокація, стримана і виважена подача «потрібної» інформації, захопливі пригоди бренду – до яких тільки хитрощів та прийомів не вдаються творці відеоконтенту для бізнесу, аби лише працювало.

Відверта провокація, стримана і виважена подача «потрібної» інформації, захопливі пригоди бренду – до яких тільки хитрощів та прийомів не вдаються творці відеоконтенту для бізнесу, аби лише працювало. І дійсно – чому б ні, аби працювало. 

Усе частіше продакшн-студії та креативні агенції шукають відповідь на питання: чому відео не працює? Стільки зусиль вкладено, стільки грошей витрачено, але – ні. Насправді,  що робити, аби класні, новаторські, суперактуальні ідеї не лишалися виключно кейсами для обраних. Переконана, відео має працювати на ідею. 

Відеоролики – це дуже сучасний, зручний та ефективний інструмент для досягнення конкретних завдань і цілей та абсолютно зрозумілих показників ефективності. Докладніше розглянемо найбільш трендові формати корпоративного відеоконтенту. 

Відеоблог 

Один із найактуальніших форматів комунікації із цільовою аудиторією – відеоблог. Здавалося б, постріл у яблучко – тут тобі і пряме звернення до глядача, і персоналізована подача інформації, і безпосереднє донесення ключових меседжів (звісно, якість картинки та хороший спікер – дві обов’язкові умови, які навіть не обговорюються). Утім, дуже часто ми стаємо свідками напрочуд нелогічних тем, неправильно обраних локацій для зйомки та найдивовижніше – ситуацій, коли експертом обрано не ту людину.    

Презентаційне відео або проморолик 

«У кожної поважної компанії має бути фільм про власне підприємство», – більшість з нас чули це твердження від керівників PR-відділів та маркетингових директорів великих корпорацій десь на початку «нульових». Роки минули, а бажання компаній бути впізнаваними, сучасними та цікавими для своїх партнерів і клієнтів лише зростає.  Звісно, з плином часу такі іміджеві ролики зазнали суттєвих змін і на рівні креативу, і в способах перетворення візуального ряду на якісний продукт. Сучасні можливості значно розширили горизонти клієнтських потреб та побажань і надали продакшн-студіям простір для експериментів. 

Інфографіка 

Щоб узагальнити та пояснити величезний обсяг інформації, неперевершено працюють інфографічні ролики. Мета такого відео – зобразити складні речі максимально доступно. Тут хочеться наголосити, що подібний контент спрямований полегшити сприйняття інформації за допомогою графічних елементів, а не продемонструвати витончену майстерність дизайнера. Найкраща перевірка ефективності даного формату відео – оцінити, чи буде зрозумілим зміст та головна ідея, якщо прибрати закадровий голос або уточнюючий текст.  Інфографіка – це завжди інформація у лаконічному, стислому вигляді, тож подвійних смислів та складних і багатошарових візуальних елементів варто уникати.        

Пост-реліз або репортаж про подію 

У секторі корпоративного бізнес-відео такий формат досить популярний завдяки високій оперативності створення. Насичені, цікаві та добре зроблені репортажі завжди говорять про рівень компанії і її прагнення актуалізувати все, що в ній відбувається. Зазвичай, працюючи з клієнтом не один рік, продакшн-студії вже добре орієтуються у програмі події, можуть прогнозувати, на чому саме варто акцентувати увагу. Звісно, готуючись до зйомок такого формату, необхідно точно знати, яке саме відео потрібно отримати. Це допоможе уникнути труднощів під час монтажу і дозволить створити яскравий та максимально наповнений продукт. 

Відеоконтент для соціальних мереж 

Мабуть, за змістовним навантаженням та темпами поширення це саме той формат відео, який можна назвати топ-контентом. І якщо говорити про найближчі перспективи зростання відеопродуктів для бізнесу - однозначно ставку варто робити саме на відео для соцмереж. Сила-силенна компаній щоденно діляться у Facebook та Instagram своїми новинами, рекламують власну продукцію або долучаються до обговорення найактуальніших подій. Продакшн таких невеликих за обсягом відеоматеріалів зазвичай не потребує значних витрат, тож для більшості українських компаній виробництво та розміщення відеоконтенту для соцмереж є важливою складовою комунікаційної стратегії. 

Тенденції бізнес-відео останніх років декларують суттєву зміну не лише кількості таких відеороликів, а й значне розгалуження форматів. Контент для соціальних мереж, мобільне відео, звіти і презентації, тьюторіали, огляди та репортажі – виклики сьогодення диктують ще більш красиві та оригінальні рішення, аби створювати та поширювати контент, який працюватиме.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]