Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.05.2022 13:20

Знову слуги олігархів урізають трудові права

Експерт з питань соціальної політики

Законопроект Третькової №5371 де-факто позбавляє трудових прав більше ніж 70% працівників.

12 травня  Третьякова і ко прикриваючись ніби то спрощенням життя малому і середньому бізнесу та війною, протягнули в першому читанні законопроект №5371, що суттєво обмежує трудові права людей праці!

Знову слуги олігархів намагаються урізати трудові права. Знову - під час війни!

Законопроектом одіозної Галини "неякісні діти" Третьякової №5371, фактично скасовується обов'язковість норм трудового права для всіх, хто працює на приватних підприємствах менше ніж з 250 працюючими.

І це НЕ лише на час воєнного стану, це назавжди!

  Проектом закону  №5371 передбачається:

 - Спрощення звільнень - для звільнення найманих працівників не буде потрібно ЖОДНИХ причин;

- Знищення профспілкового імунітету - для звільнення та надурочних робіт не потрібна згода профспілки;

- Ліквідація 40-годинного робочого тижня - може допускатися робота будь-якої тривалості;

- Легалізація штрафів та заборони на лікарняні - трудовий договір зможе передбачати додаткові види відповідальності працівника та відпрацювання часу хвороби;

- Безвідповідальність роботодавця за безпеку праці - трудовими договорами можуть встановлюватись виключання із встановлених законодавством стандартів безпеки праці;

- Нестабільна зайнятість - немає обмежень на застосування строкових договорів та їхнього автоматичного продовження при кількаразовому переукладенні.

 Звісно ж, безправність працівників НЕ принесе розквіту малому і середньому бізнесу, якому значно більше потрібно перенесення податкового тягаря з нього, найманих працівників і більшості споживачів на великий бізнес та 1% найбагатших

Ці норми спрямовані на ерозію трудових прав як таких, що вигідно насамперед великим корпораціям олігархії, які вже давно навчилися фіктивно дробити себе на багато нібито "малих і середніх" підприємств та підприємців.

 Чим менше трудових прав - тим більші прибутки олігархії, а не найманих працівників та самозайнятих, які розвивають внутрішній ринок за рахунок своїх доходів. Зрештою, у разі впровадження, ці норми тільки погіршать стан і так ураженої війною економіки. Та слуг олігархії цікавить не розвиток економіки та піднесення рівня життя українського народу, а виключно те, щоб перенести весь тягар втрат від війни на людей праці, а в перспективі - ще більше збагачувати своїх господарів-мільярдерів.

 До речі, нам зараз багато розповідають про членство України в Європейському Союзі у найближчій перспективі. Але ось висновок Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції до цього законопроекту: "Проект Закону в запропонованій редакції послаблює рівень охорони праці, звужує обсяг трудових прав та соціальних гарантій працівників у порівнянні з чинним національним законодавством, що суперечить зобов’язанням України відповідно до Угоди про асоціацію, та не відповідає праву Європейського Союзу".

 Показово, що "слуги" протягнули проект №5371 голосами ОПЗЖ та екс-регіоналів. Без голосів 21 проросійського депутата проект не було би прийнято (загалом проголосувало 246 негідників).

 До речі, вони й раніше прагнули урізати трудові права.  Перша спроба ухвалити антиТрудовий кодекс була при Януковичі. Сьогодні ж Третьякова з Миловановим лише взяли те старе антинародне лайно, й проголосували в іншій упаковці - з допису Юрій Левченко.

 Більш детально юридичний аналіз https://blog.liga.net/user/apavlovskiy/article/39664

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]