Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.03.2019 14:55

Чим відрізняється м'ясо "без антибіотиків" та "вирощене без антибіотиків"?

Політолог, політтехнолог

80% світової кількості антибіотиків застосовуються у тваринництві, що є реальною загрозою для здоров'я людини, яку вирішувати необхідно спільно: державі, бізнесу та громаді

Нещодавно інформаційне агентство вирішило перевірити якість курятини в Україні та опублікувало на цю тему матеріал, у якому стверджує, що вважати курку "наколотою" або "напічканою" підстав немає, оскільки відібрані для аналізу зразки не містять антибіотиків та гормонів.

Цей матеріал активно рекламувався в ЗМІ, навіть не профільних, однак наскільки такій публікації можна довіряти та де є підміна понять? Розкладемо по поличках та розкриємо головну різницю між поняттями «Без антибіотиків» та «Вирощено без антибіотиків»:

Істина лежить на поверхні. Достатньо перестати давати курці антибіотики за 10 днів до аналізу, й дослідження в лабораторії вже не покаже вмісту цих речовин у курятині. Але натуральною, тим паче справді якісною вона від цього не стане, та стійкі до антибіотиків бактерії, які загрожують людині – не зникнуть.

Головною загрозою для здоров’я людини є стійкі до антибіотиків бактерії, які з’являються в м’ясі від застосування антибіотиків при вирощуванні тварин. Саме вони викликають зниження імунітету, порушення обміну речовин, алергії, дисбактеріоз, дерматит та інші хвороби, а також антибіотикорезистентність (нечутливість організму до антибіотиків).

Це офіційно підтверджує ВООЗ.

Підкреслимо, що 80% світової кількості антибіотиків застосовуються у тваринництві, що є реальною загрозою, яку вирішувати необхідно спільно: державі, бізнесу та громаді.

Тож якщо, як сказано в матеріалі, «вважати курятину “наколотою” або “напічканою” — підстав немає, чому ж тоді в Україні, за прикладом інших розвинених країн, планують прийняти закон про Ветеренарну медицину, який має обмежити використання антибіотиків у тваринництві? Та цьому протистоїть потужне лобі деякіх виробників.

Будьте уважні до інформації, яку бачите. Довіряйте лише фактам та перевіреним джерелам.

Піклуйтесь про своє здоров’я, обираючи продукти, ВИРОЩЕНІ БЕЗ АНТИБІОТИКІВ!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]