Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.05.2019 16:26

Що можна і треба зробити за 5 років?

25 пунктів

1.Провести аудит реального стану України в різних сферах (оборона, економіка, соціальна політика, освіта, охорона здоров’я тощо). 

2.Провести загальнонаціональний перепис населення з метою визначення потреб кожної окремої людини та кожного населеного пункту за допомогою ІТ-технологій.

3.Провести аналіз системи державного апарату управління з метою усунення дублювання функцій різними органами державної влади.

4.Провести аналіз повноважень та місця Секретаріату Кабінету Міністрів України (практично це «Уряд в Уряді», так як будь-який проект рішення, який повинен прийняти Уряд опрацьовується в «міні-Міністерстві» в структурі Секретаріату КМУ) 

5.Провести аналіз силами Рахункової палати України існуючих державних програм, які фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету України та оптимізувати їх кількість та фінансування на основі отриманих результатів аудиту. 

6.Забезпечити створення ефективної системи пошуку та відбору талановитих кадрів на роботу в органи державної влади та місцевого самоврядування з реальною працюючим механізмом кадрового резерву.

7.Розробити та затвердити державну програму по створенню щорічно 500 000 високотехнологічних нових робочих місць з високою заробітною платою.

8.Побудувати 20 заводів з виробництва залізобетону з метою здачі щороку 5-7 млн. кв. м. житла (100-120 тис. квартир щорічно).

9.Створити державні та комунальні будівельні кампанії для масового будівництва доступного житла.

10.Розробити та затвердити державну програму забезпечення житлом (квартира 50 квадратних метрів) по наступній схемі (наприклад): внісши відразу плату в розмірі 300 тис. грн. або на умовах фінансового лізингу під 3% (перший внесок складатиме 15%) на 12-15 років з вартістю квадратного метра – 6000 грн. та щомісячною оплатою у розмірі 2000 грн. 

11.Розробити пропозиції щодо здешевлення іпотечних кредитів комерційних банків та зменшення першого внеску (до 15%). 

12.Розробити та прийняти закон про безкоштовне виділення землі для будівництва соціального житла та пільгове підключення відповідних комунікацій до новобудов.

13.Розробити та прийняти закон про обрання та відкликання місцевих суддів відповідними громадами. 

14.Розробити та затвердити план – графік ремонту доріг (державного та місцевого значення) із залученням іноземних кампаній по всій країні з оновленням інформації в режимі реального часу.

15.Забезпечити кожній дитині місце в дитячому садку та школі без хабарів та щомісячних внесків. 

16.Запровадити систему державного контролю за цінами та якістю ліків (встановлення та оприлюднення оптово-відпускних цін на лікарські засоби), основними продуктами харчування та товарами першої необхідності з метою забезпечення людей якісними та доступними ліками

17.Забезпечити всі заклади охорони здоров’я обов’язковим мінімальним наборів ліків першої необхідності та медичних матеріалів 

18.Створити необхідні умови для практичної реалізації норми щодо приїзду машини екстреної допомоги на місце виклику максимум за 10 хвилин у місті, 20 хвилин – на селі у 95% викликів.

19.Забезпечити скорочення часу очікування медичної допомоги (напр. операції) та кількості людей, які її очікують

20.Відновити фельдшерсько-акушерські пункти у кожному селі 

21.Розробити пропозиції щодо здешевлення кредитів для відкриття малого бізнесу.

22.Створення загальнонаціонального реєстру дітей, які потребують невідкладної медичної допомоги (операції), у тому числі за кордоном.

23.Заборонити перепрофілювання та закриття навчальних закладів державної та комунальної форми власності (дитячих садочків, шкіл, ПТУ, вищих навчальних закладів).

24.Провести незалежний аналіз зрізу знань з математики та української мови (на першому етапі) у школярів 5-10 класів з наступним переглядом навчальних програм та методик викладання зазначених предметів. 

25.Повернути профільність будівлям дитячих садочків, які на сьогодні використовуються не за призначенням.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]