Про автора

Павло Куфтирєв Керівник центру податкового і митного законодавства Інституту законодавства Верховної Ради України, Президент Федерації шахів Києва

Професійна дільність. Інвестор, кандидат юридичних наук, керівник центру податкового і митного законодавства Інституту законодавства Верховної Ради України, експерт M & A, Президент Федерації шахів Києва.

Сфера діяльності: адвокатська, науково-практична, громадська діяльність у сфері податкового і митного правозастосування, юридична практика з фінансового права.

Сфера практичних інтересів та компетенції: електронне урядування у податковій сфері, альтернативні засоби вирішення податкових спорів, оборот у сфері цінних паперів, корпоративне злиття і поглинання (M & A), міжнародний комерційний арбітраж, венчурне інвестування, IT-стартапи, шахи.

Кандидат юридичних наук за спеціальністю 12.00.01 – теорія та історія держави і права, історія політичних і правових навчань; дисертація на тему: «Суддівський розсуд в теорії права», 2009 рік.

З 2004 року займаюсь юридичним та інвестиційним консультуванням у сфері митного і податкового права, фінансово-правовій сфері.

З 2003 року займався викладацькою діяльністю в навчальних структурних підрозділах Київського національного університету імені Тараса Шевченка, вів курси міжнародного економічного права та митного права.

З 2006 року займався підготовкою кандидатської дисертації в якості аспіранта і здобувача в Інституті законодавства Верховної Ради України. Є автором понад 30 наукових публікацій за вищевказаною проблематикою і співавтором близько 10 колективних монографічних робіт. З 2014 року є докторантом Інституту законодавства Верховної Ради України, займаюсь підготовкою докторської дисертації з напрямку прямої демократії та електронного врядування.

З 2004 року є адвокатом, керівним партнером і провідним консультантом низки юридичних, інвестиційних та девелоперських проєктів в Україні, Великобританії та Швейцарії.

Освіта. Здобув вищу освіту на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю «правознавство». Диплом з відзнакою.

Громадська діяльність. З 2004 року обраний Президентом Всеукраїнської громадської організації «Ліга юристів України» і одночасно перебуваю на посаді Голови Київського третейського суду при даній громадській організації; розвиваю суспільні волонтерські проєкти щодо е-урядування в податковій сфері, громадського контролю за діяльністю податкових органів, е-демократії.

Хобі: шахове мистецтво, майстер ФІДЕ, здійснюю активну діяльність з розвитку організаційного забезпечення діяльності шахового руху в Україні та світі, неодноразово виступав організатором і модератором міжнародних шахових турнірів. З 2010 року є Віцепрезидентом Федерації шахів України (переобраний на повторний термін у 2014 році); з 2006 року – Президентом Федерації шахів Києва (з 2010 року переобраний на другий термін).

Контакти
E-mail: [email protected]