Про автора

Костянтин Жеваго Підприємець, інвестор, меценат

Професійна діяльність. Підприємець, інвестор, меценат.

З 1995 року входив до Наглядової ради Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У червні 2007 року приєднався до правління залізорудної компанії Ferrexpo plc - першої компанії з активами в Україні, акції якої почали торгуватися на основному майданчику Лондонської фондової біржі. Компанія у 2012 році відкрила свій другий ГЗК (Єристівський) - перший новий рудник залізної руди в Європі після отримання Україною незалежності. Ferrexpo входить до топ трійки світових експортерів залізорудних окатків, є співвласником компанії.

Був народним депутатом Верховної Ради України в 1998 - 2019 рр. З 2002 по 2012 рік був членом постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи в Страсбурзі та членом постійної Делегації парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом, до 2014 року очолював групу міжпарламентських зв'язків з Японією. Пізніше був членом Парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя та членом групи міжпарламентських зв'язків з Японією.

Протягом багатьох років роботи обіймав посади голови та члена керівних та наглядових рад різних українських та міжнародних компаній.

Освіта. У 1996 році закінчив Київський державний економічний університет (зараз Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана), факультет «Міжнародних економічних відносин», здобув ступінь магістра економіки за спеціальністю «Міжнародна економіка».

Після цього у 2003 році здобув ступінь кандидата економічних наук, захистивши кандидатську дисертацію з міжнародних інвестицій та ефективного економічного розвитку в Київському національному економічному університеті.

Контакти
E-mail: [email protected]