Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.05.2016 15:56

Допомога учасникам війни у Броварах

Міський голова Броварів

8 та 9 травня українці відзначатимуть День пам’яті й примирення, а також свято Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вже другий рік поспіль в Броварах традиційні святкові заходи пройдуть без салютів та військових парадів, натомість кожен житель мі

8 та 9 травня українці відзначатимуть День пам’яті й примирення, а також свято Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вже другий рік поспіль в Броварах традиційні святкові заходи пройдуть без салютів та військових парадів, натомість кожен житель міста матиме змогу віддати шану героям, що боролися і тим, хто продовжує мужньо відстоювати цілісність кордонів України.

Станом на 2016-й рік у місті проживає 79 учасників бойових бій та 464 учасники Великої Вітчизняної Війни, 384 учасники бойових дій в Афганістані та 630 учасників антитерористичної операції.

Для кожної категорії бюджетом міста передбачено надання пільг та адресної допомоги. Зокрема, у 2015 році матеріальну допомогу з місцевого бюджету, на загальну суму 794,2 тис. грн., отримали 413 учасників АТО. А з початку 2016-го року вже 86 мобілізованих військовослужбовців скористалися такою можливістю. Сума виплат у поточному році становить 118,5 тис. грн. – мобілізованим та 119,9 тис. грн. демобілізованим військовослужбовцям.

В рамках програми «З турботою про кожного» передбачено надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг учасникам антитерористичної операції на Сході країни, а також членам їх сімей за рахунок коштів міського бюджету. Крім того, українські воїни мають змогу отримати кошти на лікування чи оздоровлення, а також можуть безкоштовно отримувати ліки за рецептом лікаря, пересуватися у міському транспорті та відвідувати басейн «Купава». Гарантовано ряд оздоровчо-реабілітаційних послуг. Для дітей учасників АТО передбачено безкоштовне харчування у закладах освіти та оздоровлення.

Варто відзначити, що у Броварах налагоджена дієва програма співробітництва міської влади та представників бізнесу. У квітні 2015-го року та в лютому 2016-го, за підтримки компанії «Альянс Новобуд», ключі від нових квартир отримали декілька родин воїнів АТО та учасників бойових дій у Афганістані.

Не забуває місто й про потреби ветеранів Другої світової війни. Щороку для учасників війни проходить урочистий концерт, організовується святковий обід та виплачується адресна матеріальна допомога.

Напередодні таких важливих для кожного українця дат, хочеться додати лише одне: бережіть у своєму серці той маленький вогник, що розгорається безмежним вогнем любові до рідної землі, не забувайте шанувати тих, кому ми завдячуємо життям сьогодні. Низький уклін, вам Герої, за вашу мужність та відданість

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]