Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.11.2018 13:10

Час змінювати: як молоді лідерки зроблять Україну кращою

Юрист, голова Ліги захисту прав жінок "Гармонія рівних"

В рамках проекту «Grow Up» дівчата діляться ідеями змін для своїх громад

Навчання в Академії дівочого лідерства «Grow Up» завершилося, але імпульс, який вона надала учасницям, матиме довгостроковий ефект. Й він, зокрема, допоможе зробити кращим життя громад, де ці дівчата мешкають.

Однією з умов відбору до Академії дівочого лідерства було представлення проекту, що спрямований на позитивні зміни на території конкретної громади. Ми умисно не ставили якихось обмежувальних рамок для креативу дівчат. Головною вимогою була реалістичність та користь для своєї цільової аудиторії. Були приємно вражені, що наші претендентки є не лише соціально активними, але й творчими особистостями. Їхні пропозиції спрямовані на вирішення конкретних проблем, з якими дівчата зіштовхуються в повсякденному житті.

Наприклад, Наталія Чубак з Тернопільщини пропонує створити молодіжний креативний громадський простір багатофункціонального призначення в своїй рідній Скалі Подільській. На її думку, такий простір можна облаштувати в міському парку, який зараз перебуває у занедбаному стані. Кінцева мета проекту -  об'єднати молодь й зробити її дозвілля більш насиченим та цікавим.

Яна Липова з Вінниччини виступила з ініціативою комплексної підтримки людей з інвалідністю свого регіону. Він, зокрема, передбачає інформаційно-просвітницьку кампанію на впровадження принципів інклюзивності та надання реабілітаційних послуг особам з інвалідністю.

Ірина Гиренко з Харківщини мріє облаштувати тижневий денний табір для дітей з інвалідністю, вихователів та батьків. Там поряд з розважальною частиною будуть проводити тренінги, щоб навчити дорослих як правильно працювати з дітьми.

Тетяна Котельникова з Києва запропонувала проект «Наповніть серце добротою». Його суть полягає в подоланні почуття самотності у дітей, які є внутрішньо переміщеними особами зі Сходу й тепер інтегруються до нових громад. Проект передбачає надання соціальної та психологічної підтримки таким дітям, допомогу в адаптації на новому місці та віднайдення нових знайомств.

Оксана Михайлова з Дніпропетровщини хоче створити заклад для розвитку дітей з особливими потребами у своєму рідному селищі Покровське. Його мета - допомогти таким малюкам успішно комунікувати між собою та з іншими дітьми.

Анастасія Орлова з Вінниці представила проект підвищення обізнаності внутрішньо переміщених осіб щодо їхніх виборчих прав. Він включатиме серію тренінгів для молоді 18-35 років з метою збільшити політичну та громадську активність ВПО.

Єлизавета Беляєва з Харкова надіслала проект під назвою «Вірус Чесності 1.0». Вона прагне подолати корумпованість у вищих навчальних закладах. Як інструмент пропонує потужну інформаційну кампанію серед студентів та інструктаж як діяти, якщо в них вимагають хабарі.

Це лише частина тих креативних ідей, що запропонували дівчата з Академії дівочого лідерства. Це не просто теорія, а практично цінні речі й вони можуть бути втілені в життя. Результатом стане зростання якості життя людей, особливо тих, які потрапили в складні обставини чи мають особливі потреби. Розраховуємо, що «Grow Up» й подальше менторська підтримка наших викладачів допоможуть учасницям реалізувати свої задуми. Такий досвід слугуватиме першим щаблем до лідерського зростання і не здивуюсь, якщо у майбутньому ми побачимо наших героїнь серед відомих громадських активісток, політикинь чи фахових експерток.

Академія дівочого лідерства "Grow UP" впроваджується ГО "Ліга захисту прав жінок "Гармонія рівних" за фінансової підтримки Ради Європи.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]