Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.01.2024 09:48

Стиль бізнесмена як складова особистого бренду

Засновник та дизайнер преміумбренду чоловічого одягу Andreas Moskin

Зовнішній вигляд може бути виразним сигналом для партнерів та свідчити про серйозність намірів, комплексність підходу.

Сьогодні, в епоху несамовитого розвитку соціальних медіа, про важливість розвитку особистого бренду говорять усі: від диванних аналітиків до найбільших речників індустрій. При тому, не важливо, до якої сфери ви належите - кулінарія, IT чи кінний спорт - особистий бренд гратиме на вашу користь у найнесподіваніших місцях. Проте найголовніше - добре поставлений особистий бренд допоможе вам залучити клієнтів чи покупців, які готові платити більше за ім’я, експертність та репутацію. 

Про те, як цього досягти, написано сотні книг, відзнято тисячі або навіть мільйони відео, проте усі фахівці з особистого бренду підтвердять одну просту істину - щоб досягти успіху потрібно, потрібно виходити в публічний простір. А це означає - завжди мати бездоганний зовнішній вигляд. 

Більшість дизайнерів сходяться на тому, що чоловічий гардероб формується хаотично. Однак людині із бізнес-спільноти надзвичайно важливо підійти до цього процесу усвідомлено, адже зовнішній вигляд може бути виразним сигналом для партнерів та свідчити про серйозність намірів, комплексність підходу чи банально про впевненість у собі. Скоріш за все ваші партнери намагатимуться дізнатися про вас якомога більше перед тим, як робити серйозні кроки, і мимоволі порівнюватимуть те, як ви ставитеся до зовнішнього вигляду, із тим, як ви керуєте компанією чи підлеглими.

Традиційно стиль бізнесмена завжди був чітко регламентований - чоловік не міг з'явитися на переговорах без костюма чи краватки, проте зараз в епоху демократизації моди у цьому немає жодних проблем. Стиль підприємця стає все більш легким та комфортним. Цей процес розпочався зі технологічного буму 90-х, коли ринок вибухнув великою кількістю молодих та креативних компаній, які очолювали так і ж молоді та прогресивні керівники. Усі вони мали амбіції руйнувати стереотипи та упередження не тільки у бізнес-моделях, а й у стилі одягу. На зміну білим комірцям прийшли джинси, світшоти та худі. 

Сьогодні цей надміру простий стиль одягу серед підприємців дуже часто пов'язують із таким геніями, як Стів Джобс чи Марк Цукерберг. Проте якщо ви іще не досягли цього рівня геніальності, варто все-таки задуматися над зовнішнім виглядом, який би резонував із вашим особистим брендом. 

Перш за все необхідно чітко визначитися, які цінності ви несете аудиторії. Якщо вам ідеться про сталі традиції, перевірені часом істини та повагу до канону, ти ви легко можете обирати однотонний класичний костюм на щодень. Якщо ж ви цінуєте креативність, деконструктивізм та експеримент, то можна сміливо обирати вільніші силуети із неочікуваними кольорами. Найголовніше, що обидва варіанти можуть бути комфортними на щодень, а це один з основних критеріїв стилю. Отже, партнери з перших секунд знайомства отримають інформацію про ваші цінності та вподобання, які вони, очевидно, будуть враховувати при прийнятті рішень. 

Сьогодні виділяють багато чоловічих стилів зі своїми законами та принципами — офіційно-діловий, спорт-шик, normcore, military, preppy, old money, casual чи smart casual. Дизайнери вважають, що із сучасним ритмом життя найбільш органічним стилем для бізнесмена можуть бути smart casual. Це стиль про «життя на швидкості», але разом з тим smart casual — це про усвідомлене носіння. 

Основна відмінність Smart Casual від офіційно-ділового стилю — відсутність чітких рамок, а це відкриває величезний простір для самовираження та навіть експериментів. Наприклад, якщо мова про неформальну зустріч, поєднання «піджак + джинси + футболка» буде доречним. Але якщо ви збираєтеся на роботу, навіть якщо дрес-код дозволяє, все ж краще буде віддати перевагу штанам-чінос, які виглядають не так розслаблено, як джинси.

Дуже часто, «розумний» повсякденний образ — це можливість дозволити одному вишуканому предмету одягу заповнити весь наряд, проте у цьому стилі найголовнішим є добре підготовлена база. Найкраще користуватися правилом 80/20, тобто 80% — функціональні базові речі, 20% — трендові речі, які можуть створити виразний акцент. У кожному разі, щоб зібрати ефективну smart casual капсулу, вам знадобиться: пара класичних джинсів з деніму, штани-чінос в пастельних тонах, кілька лаконічних сорочок, блейзер із щільного структурованого матеріалу, пара хороших кедів та класичних оксфордів, акцентні аксесуари.

Врешті-решт, треба пам'ятати що одяг — це не просто набір тканин, які ми носимо щодень. Це один із потужних засобів комунікації нашої особистості та індивідуальності. І якщо повідомлення, яке несе зовнішній вигляд, збігається із тим, що ви говорите, робите чи думаєте, то ваш особистий бренд неодмінно стане цілісним, а відтак ефективним. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]