Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.10.2023 11:58

Україна на енергетичному рубежі: від традицій до новітніх стратегій

Засновник, Старший партнер, Керівник судової практики АО "Овчаров та Партнери"

Поєднанням інновацій, фінансових ресурсів та досвіду Україна зможе створити конкурентоспроможну, екологічну та надійну енергетичну інфраструктуру

У мінливих геополітичних умовах Україна приречена на пошук стабільності та прогресу. Серед усіх викликів, які стоять перед нами, особливо важливим є розвиток водневої енергетики, який дозволить подолати Енергетичний перехід.

Створення ефективної регуляторної бази в енергетичному секторі є показником нашої державної зрілості та здатності до стратегічного планування. Навіть, у світлі розв'язаної Росією війни, екологічних проблем та зобов'язань, передбачених програмою Green Deal, Україна має унікальну можливість не тільки відповідати глобальним тенденціям, але й у майбутньому бути лідером у водневій енергетиці у Центральній та Східній Європі.

Ключовим фактором успіху є співпраця між приватним сектором, науковою громадськістю та міжнародними партнерами. Лише таким поєднанням інновацій, фінансових ресурсів та досвіду ми зможемо створити конкурентоспроможну, екологічну та надійну енергетичну інфраструктуру.

Навіть, у складних умовах, включаючи військовий конфлікт з Росією, Україна повинна продовжувати дотримуватися стратегічних принципів ЄС в енергетичній сфері та прагнути до гармонійної інтеграції в європейську енергетичну систему. Такий відкритий і рішучий підхід України з розумінням поствоєнних тенденцій, що змінять енергобаланс нашої країни в частині використання атомної енергії та природного газу, заслуговує на увагу та підтримку міжнародних партнерів.

Україна знаходиться на порозі переломних змін у сфері енергетики, а тому візія влади щодо важливості реалізації водневого потенціалу надає можливості для декарбонізації України до 2050 року та претендування на лідерство в регіоні завдяки реалізації свого потенціалу. Не зважаючи на зовнішні виклики, стратегічне планування та інтеграція різних секторів, включаючи приватний, науковий та міжнародний, можуть надати додатковий поштовх для створення конкурентоспроможної та екологічно чистої енергетичної інфраструктури. В цьому контексті активна підтримка міжнародного співтовариства є необхідним фактором для досягнення Україною амбітних цілей в майбутньому під час Енергетичного переходу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]