Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.03.2016 19:09

Дискусійний клуб НЕП: як врятувати життя за 9 хвилин?

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Легалізація зброї - важливе питання, яке вимагає схвалення та сприйняття і владою і суспільством.

Цікавоювидалася чергова дискусія в клубі «НЕП», котра стосувалася перспективлегалізації зброї в нашій державі.

Мораль таестетика багатьох попередніх поколінь вважала зброю нормальним, повсякденнимзасобом для захисту себе й ближнього. Часи змінюються, закони теж, але моральнінорми завжди мають однакове підґрунтя. Прийняття закону, який дасть змогу кожнійадекватній людині в Україні тримати при собі зброю, потребує серйозного тавиваженого підходу.

Але в той жечас це питання світоглядне і не може жорстоко регулюватись державою, бо сучаснаі, тим більше, пострадянська держава вкрай неохоче розстається з монополією назастосування сили. Проте, в умовах очевидної кризи українських силовихструктур, питання самозахисту не може залишатися без адекватної відповіді длянаших співвітчизників.

Кожналюдина, незалежно від національності та віросповідання має конституційне правона однаковий рівень захисту і ніякі навички бойових мистецтв не врятують її уразі високого рівня загрози.

Як самотужкизахиститись людині від озброєного злочинця, коли навіть розрекламована «нова» поліціяприїздить по нормативу лише за 8 хв. 53 с.? Яким чином людина можна вистоятипроти озброєного супротивника майже повних 9 хв без зброї та підмоги?

Мало хтоусвідомлює, що кожен другий загиблий в подібній ситуації мав би шанс вижити,якби було чим захиститися. Зрозуміло, що в Україні питання легалізації зброїзнаходиться в підвішеному стані і відповідні механізми, ще зовсімневрегульовані.

Для того,щоб закласти фундамент для озброєння законослухняних громадян, варто вписати доКонституції статті, що будуть регулювати цей процес. Законодавчо прописати всінорми: хто може володіти зброєю, з якого віку, де проходити навчання, якісертифікати дають дозвіл на отримання відповідної зброї. Особлива увага, прицьому, має приділятися відповідному навчанню, яке має бути не менш ретельним,ніж при отриманні водійських прав.

Легалізаціязброї  - важливе питання, яке вимагає схвалення та сприйняття і владою і суспільством.Сьогодні більшість вважає, що українці не готові вільно володіти зброєю. Отжевоювати на фронтах наші хлопці готові, а мати право захистити себе ні?

Поки-що дискусіятриває і маємо надію, що наша громада невдовзі віднайде прийнятні для більшостірішення, які дозволять зробити зброю надійним помічником для законослухнянихукраїнців у справі захисту особистої безпеки.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи