Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.02.2016 12:32

Дискусійний клуб «НЕП»: в пошуках нової стратегії

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Сьогодні о 19.00 знову збираємося на товариську дискусію в кав’ярні театру «БРАВО», за адресою вул. Олеся Гончара, 79.

Сьогодні о 19.00 знову збираємося на товариську дискусію в кав’ярні театру «БРАВО», за адресою вул. Олеся Гончара, 79.

Які стартові умови і чого ми прагнемо?

Чітко усвідомлюємо, що об’єктивні обставини не дозволяють Україні шансів наздогнати розвинуті країни в плані технологічного розвитку.

Ще у 2013 році ми в середньому відставали від країн нової хвилі розширення ЄС за темпами економічного розвитку на 15-20 років.

Зрозуміло, що війна і економічна криза останніх років відкинули нас ще далі. Найоптимістичніші прогнози не розглядають двозначні цифри зростання ВВП України у найближчі роки.

Тому ми розпочинаємо предметну дискусію з метою визначення ключових напрямків для «стрибка» вітчизняного господарства в економічний уклад «п’ятого переділу».

Слід розглянути десятки і, навіть, сотні ідей, щоб відсіяти найбільш перспективні.

На перший погляд, базовими галузями розвитку для нашої держави сьогодні можуть стати сільське господарство, інфраструктура та енергетика. Проте, слід дочекатися результатів дискусій. Цікаві ідеї існують і також в сфері ІТ-технологій, медицині і не тільки.

Пріоритетів не повинно бути багато. Головне, щоб вони вели у правильному напрямку.

В цій ситуації ми не можемо ставити перед собою скромні завдання. Запорукою нашого виживання і розвитку можуть стати лише амбіційні цілі. Прикладом для наслідування можу бути той же Китай, який досяг безпрецедентних темпів зростання завдяки, зокрема, підвищенню техно- і наукоємності економіки, освоєнню новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, впровадженню сучасних схем промислової логістики.

Отже продовжуємо роботу. Сьогодні обговоримо проблематику розвитку альтернативної енергетики та біоекономічної платформи, як засобу сталого розвитку вітчизняної економіки.

До зустрічі! 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]