Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.02.2012 13:47

Незалежні профспілки: НІ! Антинародному, кабальному Трудовому Кодексу

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Все ж Парламент налаштований прийняти Трудовий Кодекс за будь-яку ціну.... 22 лютого, завтра, пан Хара все ж хоче протягнути його через рішення свого Комітету...

Все ж Парламент налаштований прийняти Трудовий Кодекс за будь-яку ціну.... 22 лютого, завтра, пан Хара все ж хоче протягнути його через рішення свого Комітету... Антинародний Трудовий Кодекс, в угоду великому капіталу, вже завтра може отримати сигнал для прийняття його на Парламенті і остаточно закабалити трудовий народ України. Але його приймати ніяк не можна с наступних причин: 1. Звуження права працівників на участь в управлінні підприємством: Відповідно до ст. 245 чинного Кодексу законів про працю України власник або уповноважений ним орган зобов'язаний створювати умови, які б забезпечували участь працівників в управлінні підприємствами, установами, організаціями. А відповідно до ст. 27 проекту нового Трудового кодексу України роботодавець зобов’язаний лише сприяти участі працівників в управлінні юридичною особою. 2. Звуження права працівників на судовий захист порушених трудових прав: Відповідно до чинного Кодексу (ст. 233) у разі порушення законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати без обмеження будь-яким строком. Однак проект нового Трудового кодексу України (ст. 441) встановлює, що не обмежуються будь-яким строком звернення працівників до суду із заявами про стягнення тільки нарахованих, але своєчасно не виплачених працівникові заробітної плати, гарантійних і компенсаційних виплат. 3. Звуження права працівників на страйк з метою захисту своїх трудових прав: Статтями 379-390 проекту Трудового кодексу встановлюється нова необгрутовано складна процедура оголошення та проведення страйку, а також вводяться такі нові норми про відшкодування заподіяної страйком матеріальної шкоди, які можливо по-різному розтлумачити та використати як спосіб психологічного тиску на працівників з боку роботодавців (особливо на тих працівників, які здатні очолити страйк).
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]