Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.12.2014 13:35

Проект нового Трудового кодексу: рабство не відміняється!?

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Справа "регіоналів"-трудовиків живе...і, скоріше за все, переможе.

Або як я «вступив» в переговори щодо розробки Трудового кодексу.

Сьогодні, 18.12.2014 року, в Міністерстві соціальної політики України, за участю представників від Федерації роботодавців та Федерації профспілок України відбулася робоча нарада з питання формату розробки нового Трудового кодексу. Представляти інтереси Громадської ради при Мінсоцполітики було доручено мені.

Ситуація така.

Новий Міністр соціальної політики, пан Розенко, запропонував розпочати розробку нового Трудового кодексу на основі старого проекту, який було розроблено представниками старої влади, регіоналами п. Харою та п.Стояном.

Робоча група, при підтримці заступника голови ФПУ п. Українця підтримала позицію Міністра соцполітики, відкинувши нашу пропозицію. А фахівці Міністерства демонтрували свою "рішучість" в скорішому, без апеляційному протягуванні, саме такого проекту.

Як кажуть все... приїхали.... Виявляється нова влада по старому мете. Про який прогрес, про які демократичні цінності Майдана можна говорити, коли нова влада не робить висновків з помилок попередньої влади.

Може не слід було й міняти стару владу на нову?

Наша позиція однозначна: за основу має бути взято напрацьований проект Трудового кодексу, якого схвалила Громадська Рада при Мінсоцполітики та підтримали представники більшості профспілкових об’єднань України на круглому столі 12.12.2014р.

За не згоди, щодо прийнятого рішення даною робочою групою опрацьовувати проект Трудового кодексу на «регіональній» основі, я був вимушений покинути цю, так звану, робочу групу, аби не освящати своєю присутністю такі антитрудові рішення.

Як для мене, не ТКУ на сьогодні має бути головним на порядку денному, не дивлячись на те що він є важливим... На сьогодні надважливою є проблема не виплат заробітних плат, катастрофічна нехватка робочих місць, просто шаленно високе безробіття , фонди соціального страхування в дефіциті, в повному обсязі виплат немає.... та якщо ще і Пенсійний фонд стане банкротом, що не виключається, то державі може бути дефолт. Не розуміти цього може тільки ворог країни чи не професійні люди, коли замість ТКУ треба проводити економічні реформи та рятувати країну.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]