Про автора

Ольга Василевська-Смаглюк Народний депутат Верховної Ради IX скликання від партії Слуга народу

Професійна діяльність. Народний депутат України, голова підкомітету з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Автор та співавтор цілої низки законопроектів: про бюро економічної безпеки, про впорядкування колекторської діяльності, про платіжні системи, про медичного омбудсмена та ін.

До обрання народним депутатом понад 15 років працювала журналісткою: в газетах "День", "Дело", інтернет-виданні "Главред", ТРК "Студія "1+1". Авторка резонансних антикорупційних розслідувань, які номінувались на загальнонаціональні премії.

2019 року здобула перемогу на дострокових парламентських виборах по 96 мажоритарному виборчому округу та стала народним депутатом України ІХ скликання.

Освіта. Київський міжнародний університет (журналістика). Національна академія статистики України (бухгалтерський облік та аудит). Стажування в міжнародній мережі розслідувачів Bellingcat. Школа державної політики ім. Лі Куан Ю при Національному університеті Сінгапуру (Lee Kuan Yew School of Public Policy (National University of Singapore).

 

Контакти
E-mail: [email protected]