Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.08.2022 11:52

Формула для розрахунку терміну завершення будівництва під час дії воєнного стану

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Первинний ринок нерухомості очікує час довгобудів. Як розрахувати нові терміни будівництва.

Первинний ринок нерухомості стоїть на порозі довгобудів, але терміни завершення будівництва добросовісних і відповідальних забудовників можна передбачити й розрахувати.

Всі ми любимо гарні новини з ринку нерухомості. Всі занадто оптимістично сприйняли короткі повідомлення забудовників, без наданих планових коригувань графіків будівництв, про те, що більшість з них відновили роботи на будівельних майданчиках. Згідно з останніми даними більше ніж 55% новобудов поновили свою діяльність. І на даному етапі у інвесторів одне із найбільш розповсюджених питань - про терміни закінчення будівництв.

На даний час термін закінчення будівництв залежать від багатьох факторів: відсоток готовності будівельного об’єкта на даний час, його будівельні об’єми, технологія будівництва, фінансова стабільність забудовника, звичайно ж майбутній рівень купівельної спроможності і наявність попиту на первинну нерухомість та регіон у якому знаходиться будівельний майданчик.
У найбільш спокійному стані можуть знаходитися інвестори, у яких проінвестовані метри квадратні знаходяться на завершальній стадії готовності, а місце розташування будівництва знаходиться у центральній та західній частині країни.

Для відновлених новобудов центральної частини країни пропоную всім зацікавленим особам самостійно розрахувати орієнтовний термін завершення будівництва (ТЗБ) та прийняття об’єкта в експлуатацію, починаючи з місяця не виставкового відновлювання будівельних робіт, за наступною формулою (дана формула може бути застосована для новобудов у яких ступінь готовності ≤ 50%):

ТЗБ = (МдЗБ + МдВС) х 2,15

де:
- МдЗБ – кількість місяців до планового завершення будівництва станом на лютий 2022 року (при умові, що ця кількість була ≥ 6 міс);
- МдВС – кількість місяців дії воєнного стану в країні;

Примітка: якщо воєнний стан буде тривати більше ніж 12 міс, коефіцієнт 2,15 підлягає коригуванню.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]